Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΜΕ , ΡΕ;


Βοηθήστε, στραβοί, τον ανοιχτομάτη!

 Μιχάλης Αλεξανδρίδης
Μακεδονία, 26/07/2012


Μήνες τώρα ακούμε για τους επιτήδειους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν ισόβιες συντάξεις -προνοιακά επιδόματα- με πλαστά πιστοποιητικά ολικής αναπηρίας, τυφλότητας ή κάθε άλλου είδους.

Μήνες τώρα ακούγαμε για τους υπερβολικούς αριθμούς των δήθεν αναπήρων, που κατάτρωγαν ό,τι μπορούσαν από τον κορβανά του δημοσίου, καταφέρνοντας να υφαρπάξουν τα πιστοποιητικά που τους εξασφάλιζαν εισόδημα για άνετη διαβίωση επί ολόκληρες δεκαετίες.
Είναι γνωστές οι αποκαλύψεις για τους πρωτοφανείς αριθμούς τυφλών ή άλλων κατηγοριών αναπήρων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Γράφηκαν πολλά για τα κυκλώματα των επίορκων υπαλλήλων -γιατρών και μελών επιτροπών εξέτασης ιατρικών φακέλων- που «έκαναν τη δουλειά» προφανώς είτε έναντι αδράς αμοιβής είτε λόγω ρουσφετολογικών εντολών των προϊσταμένων τους, οι οποίοι στρατολογούσαν ψηφοφόρους με λεφτά του κράτους, δηλαδή όλων μας.

Τόσα χρόνια η άθλια αυτή κατάσταση ενυπήρχε στο σύγχρονο ελληνικό κράτος και κανέναν δεν ενοχλούσε, καθώς άλλοι πλήρωναν το λογαριασμό. (Φορτώνονταν στα… δανεικά).
Τώρα που το πάρτι τελείωσε και το ευρώ κινδυνεύει να γίνει δραχμούλα, το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε να απογράψει τους αναπήρους που εισπράττουν συντάξεις.
Από όσα αποκαλύφθηκαν έπαθε πλάκα όλη η Ελλάδα, αφού, όπως αποδείχτηκε, τα κυκλώματα των επίορκων που μετείχαν στο κόλπο είτε έδιναν πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας (γιατροί) είτε αξιολογούσαν ως αναπήρους κατά 67% (αυτό είναι το όριο για παροχή ισόβιας σύνταξης) όσους προσκόμιζαν χαρτιά ότι δεν ακούνε καλά, τους πονά η μέση, έχουν πονοκεφάλους, βλέπουν όνειρα, τους φαγουρίζει η φτέρνα και άλλα απίστευτα.
Με αυτά και αυτά εκατοντάδες -χιλιάδες για την ακρίβεια- αετονύχηδες ζούσαν εις βάρος των κορόιδων, χωρίς ποτέ να συλληφθεί κάποιος ή να κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, για να πληρώσει το τίμημα της απάτης του και να αποκαλύψει τα κυκλώματα που του επέτρεψαν να κλέψει το δημόσιο.
Χθες για πρώτη φορά συνελήφθη «τυφλός» ο οποίος εισέπραττε κανονικά τη σύνταξή του και επιπλέον δήλωσε τη γυναίκα του ως βοηθό αναπήρου, για να εισπράττει κι αυτή το διόλου ευκαταφρόνητο βοήθημα.
Ως οικογένεια επιβάρυναν μηνιαίως το ελληνικό δημόσιο με περισσότερα από 1.200 ευρώ το μήνα, πράγμα που του επέτρεπε να οδηγεί το αυτοκινητάκι του, να πηγαίνει τις διακοπές του και να χαμογελά με περηφάνια κοιτάζοντας τον καθρέπτη του και λέγοντας: «Βοηθήστε, αφελείς στραβοί, τον ανοιχτομάτη»…

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα, εκτως του επιδοματος κολουθουσε καιπροσληψη σε ορισμενες θεσεις.....
Ολα τα παραπανω διατηρουσαν τοσα χρονια στην εξουσια τους σημερινους ΣΩΤΗΡΕΣ!!!!

Sting είπε...

Αυτό είναι και το εξοργιστικό, αγαπητή μου, το να σε "σώζουν" αυτοί που σε κατέστρεψαν.
Καλή σου Νύχτα!...

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...