Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2012

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...


  • Έκδοση του ΚΕΓ

    Ο τόμος "Μεθώνη Πιερίας ι: Επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα στη γεωμετρική και αρχαϊκή κεραμική από το ‘Υπόγειο’ της Μεθώνης Πιερίας στη Μακεδονία" (Ματθαίος Μπέσιος, Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος, Αντώνης Κοτσώνας, επιμέλεια Γιάννης Ζ. Τζιφόπουλος) πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Διάλεκτοι της Αρχαίας Ελληνικής με κομβική σημασία για τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμικής παράδοσης
  • Συνέδριο για τον Στησίχορο (29&30/06/2012)

    Το διεθνές συνέδριο για τον Στησίχορο θα πραγματοποιηθεί στην Οξφόρδη στις 29 και 30 Ιουνίου 2012.
  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΛΕΞΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διοργάνωση σεμιναρίου εξειδίκευσης στη Μεσαιωνική Λεξικογραφία (διάρκειας 35 ωρών) για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό έως 20 ατόμων.
  • 14ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού αντί

    "Το 14ο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού αντί
  • Αφιέρωμα στους ποιητές Ξ. Βερύκιο και Α. Λυκουργιώτη (23/06/2012)

    Ο κύκλος "Ημέρες ποίησης -Ημέρες γνωριμίας με την πρόσφατη δημιουργία παλαιότερων και νεότερων ποιητών-παρουσιάσεις, αναγνώσεις, σχόλια" συνεχίζεται στο Πολύεδρο, με αφιέρωμα στους ποιητές Ξενοφώντα Βερύκιο και Αλέξη Λυκουργιώτη, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 (στη 1 το μεσημέρι).
  • Εκδήλωση για τον συγγραφεία Ι. Ζουργό (22/06/2012)

    Το Πολύεδρο και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν τον Ισίδωρο Ζουργό, συγγραφέα των βιβλίων «Αηδονόπιτα», «Στη σκιά της πεταλούδας», «Ανεμώλια» -βραβείο αναγνωστών 2011. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.
  • 32ο Συμπόσιο Ποίησης: "Ποίηση και Όνειρο" (05-08/07/2012)

    Το Τριακοστό Δεύτερο Συμπόσιο Ποίησης, με θέμα «Ποίηση και Όνειρο», θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών από το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουλίου (18.00) έως το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου 2012.
  • "Τρεις στιγμές μεταξύ ποίησης και θεατρικού λόγου: ποιητές της Θεσσαλονίκης" (26/06/2012)

    Ένας πειραματισμός μεταξύ θεάτρου και ποίησης από φοιτήτριες του τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ., την Τρίτη 26 Ιουνίου (8.30 το βράδυ), στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Βαφοπούλου 3, Θεσσαλονίκη).
  • Η ποίηση και η μεταφυσική του tango (24/06/2012)

    Την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 19:00, στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott, θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής, σε δίγλωσση έκδοση (Ισπανικά - Ελληνικά), των ποιημάτων-tango του Horacio Ferrer που ανήκουν στη συνεργασία ποίησης-μουσικής μεταξύ των Horacio Ferrer και Astor Piazzolla. Με αφορμή την έκδοση αυτή και την παρουσίασή της στο πλαίσιο του φεστιβάλ http://www.tangoacropolis.eu θα γίνει η παρουσίαση του βίου και του έργου του μεγάλου ποιητή Horacio Ferrer.
  • "Seventh Conference on Legal Translation, Court Interpreting and Comparative Legilinguistics (Legal Linguistics)" (29/06-01/07/2012)

    Το Ινστιτούτο Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Adam Mickiewicz θα διοργανώσει συνέδριο αφιερωμένο στη γλώσσα και το νόμο, με θέμα "Seventh Conference on Legal Translation, Court Interpreting and Comparative Legilinguistics (Legal Linguistics)". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2012, στο Πόζναν της Πολωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)