Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

ΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Οι εφορίες αφήνουν τους μεγαλοκαρχαρίες
 να ξεφύγουν! 



 Πηγή: Newsit.gr |


 Σκάνδαλο! Οι εφορίες αφήνουν τους μεγαλοκαρχαρίες να ξεφύγουν! Ο νόμος είναι σαφής. Καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται.
Με τη διαφορά ότι ο νόμος εφαρμόζεται από υπαλλήλους οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, μάλλον δεν κάνουν τη δουλειά τους με αποτέλεσμα οι μεγαλοκαρχαρίες με χρέη εκατομμυρίων να ξεφεύγουν. 

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες καλούνται να πληρώσουν διπλάσιους φόρους, όσοι χρωστούν στο κράτος (βεβαιωμένα) εκατομμύρια ευρώ, αντί να πηγαίνουν... ταμείο για να πληρώσουν ή αντί να κατάσχονται ή να δεσμέυονται περιουσιακά τους στοιχεία, κάποιοι “ξεχνούν” να κάνουν τη δουλειά τους και ξεφεύγουν. 

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο κάποιοι καθυστερούν να στείλουν στο υπουργείο έγγραφα για υπογραφές με αποτέλεσμα να λήγουν οι προθεσμίες και οι μεγαλοοφειλέτες να μην πληρώνουν... τίποτα! Για την ακρίβεια όταν βάσει του νόμου γίνεται δέσμευση καταθέσεων ή περιουσιακών στοιχείων ο οφειλέτης έχει δικαίωμα να κάνει αίτημα για άρση των κυρώσεων. Το αίτημα κοινοποιείται στο υπουργείο και εντός τριών μηνών ο υπουργός θα πρέπει να αποφανθεί. Αν περάσουν οι τρεις μήνες και το αίτημα δεν έχει φτάσει στον υπουργό αυτομάτως θεωρείται ότι σιωπηρά έγινε αποδεκτό και έτσι γίνεται αυτόματη άρση και των κυρώσεων! Τι επισήμανε το υπουργείο; Ότι είναι δεκάδες οι περιπτώσεις που τα σχετικά αιτήματα αργούν να φτάσουν από τις εφορίες στο υπουργείο, ο υπουργός δεν προλαβαίνει να απορρίψει τα αιτήματα και έτσι αυτόματα οι μεγαλοκαρχαρίες κερδίζουν! 

Το ότι αυτό συμβαίνει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό αποδεικνύεται από τη σύσταση του υπουργού: “Εφιστούμε την προσοχή σας στην έγκαιρη αποστολή των αιτημάτων αυτών, καθόσον έχει παρατηρηθεί ότι αποστέλλονται στην Υπηρεσία μας με καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να εκπνέει η προθεσμία των τριών μηνών, εντός της οποίας πρέπει να αποφανθεί ο Υπουργός Οικονομικών επί της αιτήσεως του ενδιαφερόμενου προς άρσης των μέτρων.” 

 Το ερώτημα είναι λοιπόν: Φταίει η γραφειοκρατία ή για ακόμη μια φορά υπάρχουν υπάλληλοι που ... κερδίζουν καθυστερώντας να στείλουν τις αιτήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...