Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012

ΕΙΝΑΙ "ΕΛΙΝ" ΟΧΙ "ΓΡΑΙΚΙΑ"!

Η κοπέλα είναι Ο.Κ., δεν τα σπάει σε ελληνάδικα , ομιλεί πέντε γλώσσες , αγαπάει την οικογένειά της και προ πάντων δεν κλέβει. Οργίζεται όμως μ΄εκείνους τους ανθέλληνες  που καλλιεργούν αρνητικά στερεότυπα για τους Έλληνες, τους αποκαλούν άχρηστους και κλέφτες. Η οργή της μάλιστα μετατρέπεται σε υστερία, όταν αναφέρεται στο πολιτισμικό backround αυτής της χώρας, το οποίο δε γνωρίζουν ή δε σέβονται οι απαισιότατοι επικριτές της:  την πλουσιότατη ιστορία της , τη γέννηση της Δημοκρατίας, την κατοχύρωση του δικαιώματος της κριτικής.
Η ωραία κοπέλα είναι πολύ , πάρα πολύ υπερήφανη για  την καταγωγή της και δείχνει με έπαρση στους ξένους να καταλάβουν πως δε δικαιούνται να ομιλούν , υπαινισσόμενη τη στερεότυπη ρατσιστική μαλακία  που εκατομμύρια ψυχάκιες ελληνοπαπάρες φωνάζουν και γράφουν  εδώ και χρόνια: "Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες και βλέπαμε Τραγωδίες, εσείς τρώγατε βελανίδια και κάνατε γουτς γουτς!".
Δικαίωμά της, φυσικά,  είναι να να πιστεύει ό,τι θέλει και να το εκφράζει με όποιον τρόπο θέλει. Νομίζω όμως ότι και οι τύποι που μας δανείζουν τα ωραία τους λεφτά έχουν το απόλυτο δικαίωμα να έχουν κακή γνώμη  για την πολυαγαπημένη μας Ελλάδα, ιδίως όταν πληροφορούνται από επίσημα κυβερνητικά χείλη πως από μια απλή ηλεκτρονική καταγραφή τσακώσανε 250.000 Έλληνες να κλέβουν το δημόσιο παίρνοντας επί χρόνια συντάξεις και επιδόματα που δεν τα δικαιούνταν.Ούτε ένας ούτε δύο , αλλά 250.000! Τι είδους περηφάνεια, κοπέλα μου, να νιώσω που είμαι Έλληνας , όταν μαθαίνω πως ο ένας στους πενήντα συμπατριώτες μου είναι  κοπρίτης του κερατά, στον οποίο εγώ ο μακάκας του προσφέρω τη δυνατότητα να τρώει την αστακομακαρονάδα του πίνοντας την Χάινεκέν του εις υγείαν εμού του μακάκα ;
Δίνω μόνο ένα μόνο παράδειγμα από τις χιλιάδες περιπτώσεις νεοελληνικής απατεωνιάς που αποκαλύφτηκαν επί εποχής Μνημονίου. Δε θέλω να στενοχωρήσω τους φίλους πατριώτες που κατά δεκάδες έσπευσαν να μου στείλουν το βιντεάκι που αναρτούμε, αλλά θα τους υπενθυμίσω ότι το παραμύθιασμα είναι το πιο εύκολο πράμα στον κόσμο. Το δύσκολο είναι να δεις τον κόσμο γύρω σου απαλλαγμένος από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Με τέτοιου είδους  ιδεοληψίες φυλετικής ανωτερότητας βγάλαμε μόνοι τα μάτια μας, όμως  , αντί τα παθήματα να μας γίνουνε μαθήματα, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι την παραμύθα του κομπλεξικού λύκου που κυνηγάει να φάει το καλό αρνάκι όχι επειδή πεινάει,  αλλά επειδή το μισεί για τις αρετές των ...προγόνων του.Θυμάται, μήπως, η υστερική ευειδής ηθοποιός τι έλεγε η μονίμως ντοπαρισμένη ολυμπιονίκης Χαλκιά μετά από κάθε νίκη της;"Ο Έλληνας έχει στο DNA του την πρωτιά, επειδή είναι ο εκλεκτός του Θεού!". 
Λίγη εθνική αυτογνωσία δε βλάπτει καθόλου, κυρά μου.  
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΛΑ ΤΗΣ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ, ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΜΑΣ...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...