Σάββατο, Απριλίου 21, 2012

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Η καλή πράξη της χθεσινής ημέρας 

Καθώς διάγω φάση (προσωρινή) κορεσμού και αποστροφής για τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή, λέω σήμερα να μοιραστώ μαζί σας την ικανοποίησή μου για την καλή πράξη της χθεσινής ημέρας. Το έφερε η τύχη, λοιπόν, ώστε χθες το πρωί να γίνω μάρτυς της αγωνίας ενός ανθρώπου, ο οποίος προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τη δημόσια διοίκηση. Επινα έναν καφέ, διαβάζοντας την εφημερίδα, αλλά ήταν αδύνατο να μην αποσπάσει την προσοχή μου ένας κύριος σε ένα τραπέζι παραπέρα, ο οποίος τηλεφωνούσε επανειλημμένως στο υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας να επικοινωνήσει με τον γενικό γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Δημήτρη Δόλλη. Μου τράβηξε την προσοχή η επιμονή του να τηλεφωνεί ξανά και ξανά, η ευγένεια με την οποία απευθυνόταν στον συνομιλητή του, αλλά και η ευπρέπεια με την οποία εκδήλωνε την αγανάκτησή του κάθε φορά που ερχόταν αντιμέτωπος με τη στερεότυπη απάντηση «ο κύριος Δόλλης είναι σε σύσκεψη», χωρίς ύβρεις και συναισθηματικές υπερβολές. Και τότε ποιος νομίζετε ότι εμφανίζεται πρωινιάτικα στο καφενείο; (Καμαρωτός καμαρωτός, με τη φράντζα να ανεμίζει στο αεράκι του πρωινού, με ένα ωραίο γκρίζο κοστούμι, συνδυασμένο με μια μπλε γραβάτα με εραλδικά σύμβολα, αλλά χωρίς την πουράκλα στο στόμα, που είναι το σήμα κατατεθέν του...) Ο Δημήτρης Δόλλης! (κατευθείαν από τη σύσκεψη, υποθέτω...) Εχοντας παρακολουθήσει, θέλοντας και μη, το μαρτύριο του ανθρώπου στο διπλανό τραπέζι και δεδομένου ότι είναι ακόμη νωπή η ανάμνηση του Πάσχα (γιορτή της αγάπης, ας μην ξεχνάμε), επόμενο ήταν να σκεφθώ: «Ε, δεν γίνεται! Πρέπει να βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο». Οπότε, παίρνω το θάρρος, στρέφομαι προς το μέρος του και δείχνοντας τον Δ. Δόλλη του λέω: «Αυτός είναι ο κύριος Δόλλης που ψάχνετε».



  (Δεν χρειάστηκε να προσθέσω: «Και σας κρύβεται», διότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται). Τι επακολούθησε δεν πρόσεξα. Εμεινα, πάντως, με την ικανοποίηση ότι είχα κάνει την καλή πράξη της ημέρας. Φαντάζομαι ότι τώρα που εσείς διαβάζετε τούτες τις γραμμές εκείνος θα έχει ξεμπλέξει - μολονότι δεν είμαι βέβαιος αν το ελπίζω κιόλας...

  Force majeure (ΣΣ: =Ανωτέρα δύναμις)
Ο συνεργαζόμενος με τους Καμμένους Ελληνες Γιάννης Δημαράς αναγνώρισε μεν ότι, μόλις προ μηνός, είχε απορρίψει με ανακοίνωσή του «κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες», παραδέχθηκε δε ότι «ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα μας προσκάλεσε σε συνεργασία ήταν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες». Είναι απορίας άξιον πώς ο Γιάννης Δημαράς καταπίνει ευχαρίστως αρχές και υπερηφάνεια, προκειμένου να μη βρεθεί εκτός Βουλής, ενώ την ίδια στιγμή περιμένει από τους Ελληνες να μην προδώσουν την περηφάνια τους και να αποτινάξουν τον ζυγό του επαχθούς Μνημονίου, έστω και αν αυτό συνεπάγεται την πλήρη εξαθλίωση της ζωής τους! (Μάλλον θα τον είχε πειράξει ο γλυκάνισος...) 
Στέφανος  Κασιμάτης
Η Καθημερινή, 20/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...