Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2011

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ανοχή πολύ επικίνδυνη
Αννα Φραγκουδάκη
Τα Νέα, 19/11/11
# Την περασμένη εβδομάδα όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνταν με την περιπέτεια σύστασης κυβέρνησης, οι πολίτες καθημερινά κολλημένοι στις τηλεοράσεις περίμεναν με αγωνία αν θα βουλιάξει η χώρα στην καταστροφή ή αν επιτέλους θα συσταθεί κυβέρνηση. Ετσι κανένας δεν πρόσεξε μια καταγγελία της Ενωσης καθηγητών δευτεροβάθμιας από την Κρήτη. Στις 7/11 λοιπόν η ΕΛΜΕ Λασιθίου καταγγέλλει την οργάνωση Χρυσή Αυγή για τη μόλυνση των τοίχων λυκείου στον Αγιο Νικόλαο με συνθήματα αποτρόπαια και την υπογραφή της οργάνωσης που θρασύτατα συνοδεύει με υπερμεγέθη αγκυλωτό σταυρό.
# Αποτελεί μεγάλο κοινωνικό κίνδυνο ο συνδυασμός κρίσης οικονομικής, πολιτικής και ιδεολογικής με παράλληλη την ανοχή της κοινωνίας στους προπαγανδιστές αυτής της τερατώδους ιδεολογίας, και μάλιστα με τη συστηματική επίκληση της πατρίδας και του πατριωτισμού που κάνουν οι οπαδοί της σβάστικας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη. Οι χρυσαυγίτες που μόλυναν τους τοίχους του κρητικού σχολείου δίπλα στα συνθήματα προτροπής στο έγκλημα έγραφαν και περί πατρίδας. Το ίδιο κάνουν παντού.
# «Προστασία της Πατρίδας» ονομάζεται η νεοναζιστική οργάνωση («ντροπή της Γερμανίας» κατά δήλωση της Καγκελαρίου) που πριν από μερικές μέρες εντόπισε η γερμανική Αστυνομία μέλη της κατηγορούμενα για ειδεχθή εγκλήματα, εν ψυχρώ δολοφονίες, βομβιστικές επιθέσεις, ληστείες κ.ά. Τη «σωτηρία της πατρίδας» επικαλούνται ακροδεξιοί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπογράφοντας με τον αριθμό 88, που κατά γνώστες στο Διαδίκτυο σημαίνει, λέει, το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου επαναλαμβανόμενο (h-h), δηλαδή στα γερμανικά Heil Hitler.
# Η ανοχή των πολιτών σε οπαδούς των αγκυλωτών σταυρών και ιδίως η αδιαφορία των θεσμών μοιάζει με συλλογικό ύπνο πάνω σε ενεργό νάρκη. Εγκυμονεί τον κίνδυνο να ξυπνήσει μια μέρα ολόκληρη η κοινωνία κατάπληκτη από το σοκ που υπέστη το καλοκαίρι η Νορβηγία, ακόμα σήμερα σε πένθος για την εκατόμβη νεκρών που σώρευσε ο άλλος εκείνος «πατριώτης», η δίκη του οποίου, διάβασα πρόσφατα, θα γίνει στο Οσλο, αλλά θα μεταδίδεται απευθείας σε πολλά δικαστήρια, για να μπορούν να την παρακολουθήσουν συγγενείς των θυμάτων σε όλη τη χώρα.
----------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ : Nicholas Egon: εξαιρετικός ζωγράφος και φιιλέλληνας

  ΕΚΘΕΣΗ   Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ Nicholas Egon. Ένα προσωπικό πορτρέτο της Ελλάδας 08 Μαρ...