Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2011

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ;



Ποίηση 1948
τούτη η εποχή
του εμφυλίου σπαραγμού
δεν είναι εποχή
για ποίηση
κι' άλλα παρόμοια :
σαν πάει κάτι
να
γραφή
είναι
ως αν
να γράφονταν
από την άλλη μεριά
αγγελτηρίων
θανάτου
γι' αυτό και
τα ποιήματά μου
είν' τόσο πικραμένα
(και πότε - άλλωστε - δεν είσαν;)
κι' είναι
- προ πάντων -
και
τόσο
λίγα
Νίκος Εγγονόπουλος , "Ποιήματα, B΄", Ίκαρος 1977
 **********************************************************************************

ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ;

Πολιτικές ηγεσίες τυφλές, εγωπαθείς, αστοιχείωτες , χωρίς ίχνος συναίσθησης της ιστορικής τους ευθύνης, οδηγούν συνειδητά το λαό μας στη βία και το ανομικό  χάος . Δίχως να έχουν πάρει κανένα μάθημα από τις φρικτές συμφορές που επέφεραν στην Ελλάδα ο Διχασμός των αρχών του 20ού αιώνα και ο Εμφύλιος σπαραγμός του 44-49, φανατίζουν τις μάζες και εξωθούν τη χώρα στην καταστροφή. Ιδιοτελείς έως τα μπούνια, εκμεταλλεύονται τη φυσική τάση των νέων προς την απείθεια και την ανυπακοή και τους μετατρέπουν σε γενιτσάρους , που επιδίδονται σε ακατανόμαστες πράξεις ταπείνωσης και εξευτελισμού  σεβάσμιων προσώπων της επιστήμης , της τέχνης και της δημόσιας ζωής , διαγράφουν χωρίς αιδώ λαμπρές  σταδιοδρομίες και θεωρούν την τυφλή βία και τους βανδαλισμούς πράξεις λυτρωτικού εξαγνισμού από τη "μόλυνση της μισητής αστικής δημοκρατίας".
Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος το γκρεμού. Η χρεοκοπία της χώρας δεν είναι μόνο οικονομική , αλλά είναι πρωτίστως ηθική και πνευματική. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει σε μια στιγμή  συλλογικής παράνοιας. Η άβουλη κυβέρνηση και οι μαφιόζικες  ηγεσίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων μας θα είναι οι ληξίαρχοι του θανάτου της.
Είναι κρίμα να πεθάνουμε για τόσο άθλιους ηγέτες. Είναι έγκλημα να πέσει ξανά η Δημοκρατία σε μια νέα "εθνοσωτήριον" Χούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)