Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2011

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!

 "Εδώ είναι  η σωστή δημοκρατία,
απέναντι βλέπετε την  κακή δημοκρατία. Προτείνω ένα
χειροκρότημα για την καλή και μια μούτζα για την κακή!"
Το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από  διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κοτζιά, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση του Γιώργου Καμίνη, να απο
μακρυνθούν οι σκηνές τους από το Σύνταγμα δήλωσαν πως θα επιστρέψουν στην πλατεία.«Το Σύνταγμα είμαστε εμείς και θα είμαστε παντού», φώναζαν οι διαδηλωτές. Δήλωσαν μάλιστα ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να «επανεγκατασταθούν» στο Σύνταγμα, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανοίγματος ενός νέου μετώπου με την κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι αμέσως μετά την πορεία στο κέντρο επέστρεψαν στο Σύνταγμα και πραγματοποίησαν άλλη μια μαζική Λαική Συνέλευση για να συζητήσουν την πορεία των δράσεων τους.
Εκ του Τύπου
**************************************************
Λένε ότι η Πλατεία Συντάγματος είναι δική τους και ότι θα επιστρέψουν, για να την επανακαταλάβουν. Έτσι απλά,ωμά, κυνικά. Γράφοντας στα παπούτσια τους όλους τους άλλους πολίτες, τους τουρίστες, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να  σουλατσάρουν ή να διασχίζουν την Πλατεία Συντάγματος, αλλά  και την οποιαδήποτε πλατεία, χωρίς να τους παρεμποδίζει κανείς, είτε αυτός είναι κοινός κακοποιός  είτε είναι ιδεαλιστής δημοκράτης. 
Οι άνθρωποι αυτοί , δηλαδή όλοι εμείς οι υπόλοιποι που δε συμμετέχουμε στα square parties, δεν έχουν το αίσθημα της ιδιοκτησίας ενός δημόσιου χώρου  και  δεν ανέχονται να τον καταλαμβάνουν με το έτσι θέλω άνθρωποι που με το πρόσχημα της "άμεσης δημοκρατίας" απαγορεύουν  φασιστικότατα σε όσους έχουν διαφορετική άποψη  να κυκλοφορούν ελεύθερα, ενώ είναι παντελώς ανίκανοι  έως αδιάφοροι  στο να εμποδίζουν τα αντικοινωνικά στοιχεία που μπαινοβγαίνουν στις τάξεις τους ,  από το να ρυπαίνουν και να καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία που φτιάχτηκε και συντηρείται με το αίμα των φορολογούμενων πολιτών.

Έχοντας βιώσει όσα φριχτά συνέβησαν πριν από δύο μήνες
στην Πλατεία Συντάγματος, είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι όλοι αυτοί που εκφράζουν το μίσος τους για το ελληνικό κοινοβούλιο, κοπτόμενοι  για την "άμεση δημοκρατία", και δηλώνουν αποφασισμένοι να την "επανακαταλάβουν", δε δίνουν δεκάρα για τις ανάγκες ελεύθερης μετακίνησης της συντριπτικής πλειοψηφίας  των πολιτών. Πολύ περισσότερο, αδιαφορούν αν οι χώροι που καταλαμβάνουν αποδομούνται φρικτά και μετατρέπονται σε εστίες πολλαπλής ρύπανσης ούτε νιώθουν αισθήματα ενοχής για το ότι η έως τώρα στάση τους έχει προκαλέσει τρομακτικά προβλήματα στην οικονομική και  κοινωνική ζωή της πόλης.
Αυτή είναι λοιπόν η  δημοκρατική συνείδηση που  χαρακτηρίζει όλους αυτούς που δηλώνουν  "αγανακτισμένοι"; Αυτή την  εικόνα θα παρουσιάζει   πόλη που ονειρεύονται να φτιάξουν , όταν θα στήσουν στα πόδια του το βασίλειο της αμεσοδημοκρατικής νεφελοκοκυγίας τους; Το απόλυτο δηλαδή μπουρδέλο και μπάχαλο;

"Αυτή η πλατεία είναι δικιά μας!
Δε θ΄αφήσουμε κανέναν μπάτσο
και κανένα Καμίνη να μας  την πάρει!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...