Σάββατο, Αυγούστου 27, 2011

ΡΗΣΕΙΣ...



ΡΟΪΔΗΣ 1. Να έχεις και θέσιν και να είσαι και τίμιος άνθρωπος, πολλά πράγματα ζητάς.



" Για φαντάσου! Κάνανε τέτοια πράματα οι κατέχοντες θέσεις στην εποχή του Ροΐδη; Φαίνεται ότι από εκείνους πήραμε το χούι".
*
ΡΟΪΔΗΣ 2. Μεγάλη ιδέα εν μικρώ Κράτει αλίμονον!


" Μεγάλη ιδέα σε μικρά μυαλά,θα λέγαμε για πολλούς σημερινούς κουφιοκεφαλάκηδες Ελληναράδες  , που ονειρεύονται νέα πεδία δόξης λαμπρά...".
*


ΡΟΪΔΗΣ 3. Μεταξύ 80 εν Αθήναις εμπόρων οι 67 εφωράθησαν μεταχειριζόμενοι ελλιπείς πήχεις.


" Πάλι καλά που υπήρχαν στην εποχή του συγγραφέα  13 τίμιοι έμποροι στους 80, γιατί σήμερα σε 100.000 έμπόρους δύσκολα θα βρεις 5-10 τίμιους.".
*
ΡΟΪΔΗΣ 4. Ό,τι βλέπει κανείς καθ΄εκάστην καταντά να μη το βλέπει πλέον.
" Πράγματι, έχω παρατηρήσει ότι προ πολλού έχω πάψει  να βλέπω το σκουπιδαριό που είναι πεταμένο οπουδήποτε, όπως επίσης δε βλέπω τα καμμένα δάση, το κυκλοφοριακό χάος, τα αυθαίρετα που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, τις  τρισάθλιες όψεις και ταράτσες των πολυκατοικιών στην πόλη μου, τις κλεψιές των επαγγελματιών και των εμπόρων, την αγενή συμπεριφορά μικρών και μεγάλων, τους χουλιγκανισμούς των ανθρωποειδών , την αισθητική ρύπανση των αφισών και των απαίσιων   οπαδικών γκράφιτι. Μερικοί  , διαβάζω στα βιβλία, αποκαλούν αυτήν την παραίσθηση που νιώθω "απάθεια" , ενώ κάποιοι άλλοι "άμβλυνση των κοινωνικών ανακλαστικών" ή "παχυδερμισμό". Περίεργο! Εγώ δε νιώθω να έχω υποστεί καμία μετάλλαξη ούτε να έχω γίνει παχύδερμο. Δόξα τω Θεώ, εξακολουθώ να νιώθω μια χαρά άνθρωπος. Δόξα τω Θεώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: