Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

ΒΑΣΤΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗ!

"Αφού ο Μπουτάρης θέλει να πληρωνόμαστε για όσο δουλεύουμε*,
τότε κι εμείς θα μαζεύουμε τα μισά σκουπίδια! Άφησε ξανά πίσω
στο πεζοδρόμιο τις σακκούλες, ρε Στράτο !"


Σημείωση Γεροντάκου : Οι υπάλληλοι καθαριότητας στο Δήμο Θεσσαλονίκης δουλεύουν κατά μέσο όρο τρεις (3!) ώρες την ημέρα και πληρώνονται , βάσει απόφασης του αλήστου μνήμης Παπαγεωργόπουλου, υπερωρίες για ανύπαρκτη εργασία τα Σαββατοκύριακα! Το πανίσχυρο σωματείο τους έχει επικεφαλής ένα σκληροπυρηνικά ΠΑΜΕτζή,  τον οποίο ο Μπουτάρης κατηγόρησε ευθέως ότι έχει είκοσι (20!) χρόνια να εργαστεί.    
 **************
Οι αγκυλώσεις στους δήμους


Tου Σταυρου Τζιμα
Η Καθημερινή, 5/8/2011


Μπουτάρης-σκουπίδια σημειώσατε, επί του παρόντος, «2». Κάπως έτσι θα μπορούσε με ποδοσφαιρικούς όρους να αποτυπώσει κανείς το ζήτημα που ανέκυψε στον Δήμο Θεσσαλονίκης με την αποπομπή από τον δήμαρχο του αρμόδιου για θέματα καθαριότητας αντιδημάρχου. Ο Γιάννης Μπουτάρης δείχνει να έχασε την πρώτη μάχη στην προσπάθεια να καθαρίσει την πόλη μέχρι το καλοκαίρι, όπως είχε υποσχεθεί και δεν το αρνήθηκε ο ίδιος στις δηλώσεις του.

«Είμαι εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες», παραδέχθηκε προς τιμήν του και πρόσθεσε πως «το υπάρχον σύστημα δεν δούλεψε και θα αλλάξει όπως θέλω εγώ».

Αποδείχθηκε μαξιμαλιστικός ο στόχος του να ξεβρωμίσει μέσα σε λίγους μήνες μια πόλη που όσοι τη ζουν δεν υπήρξε ΠΟΤΕ από τις καθαρότερες. Τοποθέτησε πολύ ψηλά τον πήχυ, υποσχόμενος στους πολίτες ότι μέχρι το καλοκαίρι θα λύσει ένα πρόβλημα όπως τα σκουπίδια που έχει εξελιχθεί γόρδιο δεσμό όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά μόνο λίγοι μήνες για να διαπιστώσει -όφειλε πάντως να το γνωρίζει- ότι το «υπάρχον σύστημα» με πυρήνα την πανίσχυρη συντεχνία των υπαλλήλων της καθαριότητας θα είναι απέναντί του όταν αισθανθεί ότι απειλούνται προνόμια και «κεκτημένα» δεκαετιών. Το γνωρίζουμε όλοι και δεν αποτελεί ίδιον του Δήμου Θεσσαλονίκης: οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πρώτη την καθαριότητα υπήρξαν ανέκαθεν μηχανισμοί βολέματος κομματικών ημετέρων και αφισοκολλητών, ικανών, αφού αποκτήσουν το προνόμιο της μονιμότητας και της συνδικαλιστικής ισχύος, να βραχυκυκλώσουν και εν τέλει να υπονομεύσουν ό, τι νομίζουν ότι θίγει τα συμφέροντά τους. Και ας πάει να πνιγεί ο πολίτης.

Πάνω-κάτω παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και όλοι εκείνοι οι δημοτικοί άρχοντες, οι οποίοι κομίζουν και προσπαθούν να υλοποιήσουν καινούργιες ιδέες με σύγχρονες μεθόδους προ

σέγγισης των προβλημάτων των πόλεων, που όμως ξεφεύγουν από κατεστημένες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Μιλούσε για «ανειλημμένες υποχρεώσεις του κ. Μπουτάρη έναντι του σκληρού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ», δίνοντας την εντύπωση ότι εκείνο που την ενδιαφέρει είναι να μην πληγεί ο δικός της μηχανισμός στον δήμο! Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί αυτή η διελκυστίνδα και αν ο Μπουτάρης καταφέρει να αλλάξει το όλο σύστημα που τον αντιμάχεται ή θα το αναγκάσει -πράγμα δύσκολο- να δουλέψει όπως θέλει εκείνος. Ο ίδιος πάντως δηλώνει αποφασισμένος «να μην συμφιλιωθεί με τις παθογένειες του παρελθόντος και να αποδώσει στους δημότες ένα σύστημα καθαριότητας σύγχρονο αποτελεσματικό και οικονομικό». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μπουτάρης όπως και ο κάθε δήμαρχος θα κριθεί και από το πόσο καθαρή διατηρεί την πόλη του, αλλά όχι μόνο από αυτό. Οι βιαστικοί μάλλον αγνοούν ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...