Κυριακή, Ιουλίου 17, 2011

ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ (1)


ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

1. Οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν ανέχονται να τους κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο διεφθαρμένους λαούς του κόσμου.Απαιτούν να είναι οι κορυφαίοι.
2. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πιο αφασικός έλλην πολιτικός της τελευταίας πεντηκονταετίας.Ποιος στοιχειωδώς έξυπνος πολιτικός θα ονειρευόταν να κυβερνήσει μια χρεοκοπημένη χώρα;
3. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Παπαρήγα, Ντόρα και Τσίπρας: ευκολότερα θα τετραγώνιζες τον κύκλο παρά θα απαντούσες στο ερώτημα «Ποιος είναι ο λιγότερο άχρηστος;».
4. Το σύνθημα των ηγετών της Ευρωζώνης: «Εάν και η εξακοσιοστή απόφαση για τη διάσωση της Ελλάδας βγει λαθεμένη, τότε δοκιμάζουμε το εξακοσιοστό πρώτο λάθος!»
5. Αν το Ζάππειο 2 του Σαμαρά είναι η λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας, τότε το πρόβλημα είναι ανύπαρκτο.
6. Η πιο αγαπημένη μου διασκέδαση είναι να πηγαίνω έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να φωνάζω «Λεφτά υπάρχουν!».
7. Η πιο σοβαρή κατηγορία που μπορείς να προσάψεις σε μια βρομερή πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη είναι να την αποκαλέσεις «ερωτική».
8. Θεσσαλονίκη: πέντε τόνοι σκουπιδιών ημερησίως που ψάχνουν ματαίως για ΧΥΤΑ…
9. Οβριόκαστρο Κερατέας: το πρώτο εβραϊκό κάστρο που υπερασπίστηκαν με επιτυχία Έλληνες πολεμώντας εναντίον Ελλήνων.
10. Λέγεται ότι με τη λευκή απεργία που κάνουν οι εφοριακοί
είναι αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς ποια είναι τα έξοδα και ποια τα έσοδα του κράτους.
11. Ένας γερμανός τουρίστας, καλά πληροφορημένος για όσα συμβαίνουν στον τόπο , μού είπε: «Προτιμότερο να διαμένεις σε σουίτα του Νοβοτέλ, παρά να είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου στην Ελλάδα!».
12. Ο μόνος τρόπος για να γίνουν φυσιολογικές πόλεις η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα , το Ηράκλειο, είναι να ανεβεί αισθητά η στάθμη της θάλασσας…
13. Λένε ότι είναι αδύνατη η συμβίωση ανάμεσα σε έναν Αθηναίο, ένα Θεσσαλό και ένα Θεσσαλονικιό. Εγώ μια φορά είδα τρεις τέτοιους που συνεργάζονταν αρμονικά επί πολλά έτη. Είχαν συστήσει παρατράπεζα!..
14. Ελλάς: η χώρα όπου το Αλτσχάιμερ διεκδικεί τα δικαιώματά του από τα 18 σου χρόνια. Και τα κατοχυρώνει ανέτως…
15. Μην προσπαθείς να κάνεις τους ηλίθιους κατ΄εικόνα και ομοίωσή σου. Θα ΄θελες να κάνουν κι εκείνοι το ίδιο με σένα;
16. Ευφυία: ιδιότητα τυχαία για όλους τους ανθρώπους του κόσμου πλην των Ελλήνων, που την διαθέτουν κληρονομικά από τους αρχαίους προγόνους τους.
17. Εξακριβώθηκε ο βαθμός του IQ του τυπικού Έλληνα. Ο βαθμός αυτός αποδίδεται με κλάσμα , όπου αριθμητής είναι το 1ΧΕΓΩ στη Νιοστή και παρανομαστής το ΜάγγαςΧ Άντε, ρε Μαλάκα στο Άπειρον.
18. «Αυτιάς: Ό,τι του λείπει σε μυαλό, το συμπληρώνει σε βλακεία!».
Γκράφιτι σε τοίχο της Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης.
19. Ο Ντέιλ Κάρνεγκι είπε: « Κάθε ανόητος μπορεί να κριτικάρει, να καταραστεί και να παραπονεθεί, και οι περισσότεροι ανόητοι αυτό κάνουν.». Ο Λάκης Λαζόπουλος απάντησε στον Κάρνεγκι: «Σύμφωνοι, αλλά εγώ το κάνω πιο χαριτωμένα απ΄όλους!».
20. Το κακό με τους Έλληνες είναι ότι παραείναι «μεγάλοι» για να ζούνε σε μια τόσο μικρή χώρα.
21. Σύγχρονοι πολιτικοί είναι κάποιοι άνθρωποι που εκλέγονται από το λαό, για να εξυπηρετούν τις τράπεζες… στο όνομα του λαού.
22. Έλληνας πολιτικός: το μόνο ανθρώπινο ον που ποτέ δεν κοκκινίζει από ντροπή.
23. Απορία : «Τόσα πολλά Καγιέν, Μερσεντές ΜπεΕμΒέ , Λέξους και Χαϊλούξ αγροτικά για μια πτωχευμένη χώρα!».
24. Έλληνες γονείς, κάντε στα παιδιά σας μια χάρη. Μη λέτε τόσο συχνά μπροστά τους «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε μαλάκα;».
25. Είμαστε ένας λαός εκπληκτικά ενημερωμένος για τη μόλυνση και την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά εκπληκτικά επίσης απρόθυμος για να το προστατέψει…
26. Το πόσο λατρεύουν οι Έλληνες την κοινοβουλευτική δημοκρατία
φαίνεται από όσα λένε κι όσα δείχνουν οι «αγανακτισμένοι» της Πλατείας Συντάγματος.
27. ΦΠΑ: Φόρος που επιβάλλεται στους καταναλωτές από το Κράτος, αλλά παρακρατείται αυθαίρετα από τους εμπόρους και δεν αποδίδεται σ΄ αυτό. Το τελευταίο, αντί να κλείσει τους κλέφτες εμπόρους στη φυλακή, σκαρφίζεται διάφορες «περαιώσεις» , μπας και τους φιλοτιμήσει και επιστρέψουν τα κλεμμένα. Αλλά αυτοί πού…
28. Νεκροταφείο: χώρος όπου είναι θαμμένοι οι πεθαμένοι και ορισμένοι «αθάνατοι».
29. Βλακεία: ακαταμάχητη ανθρώπινη ιδιότητα, που νικά κατά κράτος ακόμα και το θεό.
30. Δουλειά: εργασία που εκτελείται με στόχο τη μελλοντική ξεκούραση. Τις περισσότερες φορές ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με τον …θάνατο.
31. Αφηρημένη τέχνη: η τέχνη που κανείς κριτικός δεν μπορεί να αποδείξει αν ο δημιουργός της είναι ταλαντούχος ή ατάλαντος ούτε επίσης αν οι θαυμαστές της έχουν καλό ή κακό γούστο.
32. Η πραγματική τέχνη ζαλίζει εκείνους τους ανθρώπους που πάσχουν από υψοτεχνοφοβία.
33. Ο Πάμπλο Πικάσο είπε : Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι να παραμείνει καλλιτέχνης αφού μεγαλώσει.».
Αναρωτιέμαι αν είναι πραγματικός καλλιτέχνης όποιος ενήλικας ασχολείται με την τέχνη, αλλά σκέφτεται και συμπεριφέρεται σαν παιδί.
34. Το έργο τέχνης είναι ένα και μοναδικό. Οι ερμηνείες γι΄αυτό όμως είναι άπειρες…
35. Ο άντρας που γαμάει και δέρνει έχει μία και μοναδική προσωνυμία: «άντρας». Η γυναίκα που έχει την ηθική του άντρα έχει πολλές: είναι «εύκολη», «πουτάνα», «τσούλα», «νυμφομανής» κι ά.π.
36. Είπαν για κάποιαν : «Ανάμεσα σ΄ένα δονητή κι ένα καμπριολέ αμάξι , τη βρίσκει περισσότερο με το καμπριολέ. Με τον δονητή στο πορτ μπαγκάζ φυσικά …
37. Σεξ: η πιο απλή κι εύκολη ευχαρίστηση στον κόσμο, που όμως για να τη νιώσεις χρειάζονται οι οδηγίες όλων των ειδικών του κόσμου. Ακόμη κι έτσι, το αποτέλεσμα δεν είναι σίγουρο…
38. Το πιο δύσκολο έργο μιας όμορφης και καλλίγραμμης γυναίκας είναι να διατρέξει το μυαλό των ανδρών που συναντά χωρίς να υποστεί κάποια μορφή βιασμού…
39. Αν ισχύει η άποψη ότι ένας φυσιολογικός άνθρωπος διδάσκεται από τα λάθη του, τότε οι έλληνες πολιτικοί είναι οι πιο αμόρφωτοι άνθρωποι στον κόσμο.
40. Μετρίως μέτριος και πάντα μετρημένος: μια ζωή ανάμεσα στο περίπου σωστός και το περίπου λάθος. Ανιαρός αλλά πονηρούλης, δε βρίσκετε;
41. Μιλούσε πολύ λογικά και συμπεριφερόταν πολύ συναισθηματικά. Το αποτέλεσμα;Τζίφος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...