Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2011

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΚΛΕΞΑΤΕ!

Παραπομπή στο ευρωδικαστήριο
για την Κορώνεια
ethnos.gr


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμφθηκε η χώρα μας για τις σημαντικές παραλείψεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη ως νομάρχη Θεσσαλονίκης να προστατεύσει τη λίμνη Κορώνεια από το 2002 μέχρι σήμερα. Η υπόθεση μάλιστα παραπέμφθηκε μετά από σύσταση της αρμόδιας επιτρόπου για το περιβάλλον, Ζανέζ Ποτότσνικ.
Νεκρά ψάρια στη λίμνη Κορώνεια η οποία έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση λόγω ρύπανσης
Νεκρά ψάρια στη λίμνη Κορώνεια,
η οποία έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση λόγω ρύπανσης


Η Επιτροπή κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τη λίμνη, οι οποίες απορρέουν από τις κοινοτικές οδηγίες για τα ενδιαιτήματα και τα πτηνά, την οδηγία για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων και τις απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στο νερό κ.ά. Επίσης η λίμνη έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση λόγω ρύπανσης και παράνομης άντλησης, με σοβαρές συνέπειες για την τοπική πανίδα και τη χλωρίδα. Η λίμνη αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000 και του ευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών φυσικού κάλλους.
Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, αν και υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της λίμνης, με πολλές δράσεις εν μέρει χρηματοδοτούμενες από πόρους της ΕΕ, η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν βραδεία. Το σχέδιο αποκατάστασης εκτελούνταν από τη νομαρχία με πολλά προβλήματα και χωρίς να παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση της λίμνης. Προϋπόθεση για τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ ήταν η ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για τη σφράγιση παράνομων γεωτρήσεων και τον έλεγχο απορρίψεων αστικών και βιομηχανικών υγρών αποβλήτων στη λίμνη. Για το θέμα της Κορώνειας υπήρξε καταγγελία του ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου στην Ε.Ε. και τον Μάιο του 2010 διαβιβάστηκε προειδοποιητική επιστολή, για να ακολουθήσει αιτιολογημένη γνώμη τον Μάιο του 2010. Τελικά, λόγω ασήμαντης προόδου μέχρι τώρα, η Επιτροπή κατέληξε στην παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

 ***********************************************
Γκρέκο Μασκαρά

Τσίρκο, παράγκα, φίρμα γκρέκα
τέμπο, μουργέλα, αγγαρεία
γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία

γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
ράτσα μπαρούφα, ομελέτα, ιστορία


Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά

μασκαρά, γκρέκο μασκαρά


Μάτσο αμάκα καπιτάλε

σκάρτο, τανάλια, πολιτσία
φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία
φράγκο, ρεζέρβα, φαλιμέντο
περκέ μαντζάρε σοσιαλίστε κομπανία

Μασκαρά, γκρέκο μασκαρά...


Σβέλτα, μαντόνα, μανιβέλα

φρένο, στραπάτσο, καραμπόλα
μόδα, καβάλα, ντόλτσε βίτα
τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...