Κυριακή, Νοεμβρίου 28, 2010

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η Λερναία Υδρα
Αννα Φραγκουδάκη_________
Βιβλιοδρόμιο.Τα Νέα, 27/11/2010

# Μια νέα Ακροδεξιά, ακόμα μικρή αριθμητικά, ωστόσο απλώνεται στην Ευρώπη. Αρνείται ότι είναι Ακροδεξιά και λέει πως είναι πατριωτική και μόνο εναντίον των «ξένων». Το έχει όμως ξαναδεί η Ευρώπη το φρικιαστικό έργο. Αρκεί η ελάχιστη ανοχή στην ακροδεξιά προπαγάνδα εναντίον των οποιωνδήποτε «άλλων», για να ανοίξει η πόρτα στον όλεθρο.

# Παράδειγμα η ελβετική ακροδεξιά: «Δημοκρατική Ενωση του Κέντρου». Γέμισε τη χώρα με αφίσες, όπως σ΄ ένα χωράφι που είναι η ελβετική σημαία, τρία άσπρα πρόβατα κλωτσάνε έξω από τα σύνορα ένα πρόβατο μαύρο, ή μια γυναίκα με ισλαμικό μαντίλι στέκεται μπροστά σ΄ ένα μιναρέ-πυρηνικό πύραυλο. Αφού η επιθετική της ξενοφοβία έγινε ανεκτή, εμφανίστηκε πρόσφατα, ανυπόγραφη αυτή τη φορά, αφίσα με τρεις απεχθείς αρουραίους, ο ένας Ρουμάνος και οι δύο Ιταλοί να ροκανίζουν ένα μεγάλο κεφάλι ελβετικό τυρί. Η παρισινή εφημερίδα «Le Μonde» έγραψε ότι από όσους ο Τύπος θεωρεί ύποπτους για την ακρότητα, «το διάσημο για την ξενοφοβία του κόμμα ΔΕΚ διέψευσε ότι έχει σχέση» με την αφίσα.

# Από το «μαύρο» πρόβατο και το δαιμονικό Ισλάμ στους «αρουραίους» Ιταλούς και Ρουμάνους. Αυτό δεν τόλμησε ακόμα κανένας να το υπογράψει. Μόλις τολμήσει, θα έχει συνέχεια με καινούργιους άλλους «υπανθρώπους». Η ανοχή στο ρατσισμό ανοίγει την πόρτα στο φασισμό.


Οταν αυτή η πόρτα ανοίξει, κανένας απολύτως 
δεν είναι πλέον ασφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...