Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

ΚΑΤΑ ΤΑ ΜΑΝΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ...

Εμπορία Προσώπων

(Σωματεμπόριο ή διακίνηση 
προσώπων στην Κύπρο και αλλού.)
Συγκλονιστικά τα στοιχεία για την πορνεία στην Κύπρο
Καφετέριες και καφενεία έχουν μετατραπεί σε χώρους εκπόρνευσης γυναικών


Το μαρτύριο μιας Ρωσίδας


Του Νεόφυτου Παπαλαζάρου
Εφημ. Γνώμη Κύπρου, 8/10/2010




Τα όσα έχουν δημοσιευτεί για το μαρτύριο της Ρωσίδας που για 15 ημέρες ήταν φυλακισμένη σε διαμέρισμα στη Λεμεσό με έχουν πραγματικά συγκλονίσει: Μια νεαρή τουρίστρια από τη Ρωσία, πιστεύοντας στους έρωτες και τα παχιά λόγια ενός 40χρονου Κύπριου, έμεινε κοντά του στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να ζήσει μαρτυρικές στιγμές μαζί του. Τα όσα βίωσε στα χέρια του περιγράφονται σε καταθέσεις και μαρτυρίες που ακούστηκαν στο Δικαστήριο.

Για 15 ημέρες ο παρανοϊκός άντρας την είχε φυλακισμένη, τη βασάνιζε και την αντιμετώπιζε ως εργαλείο προσωπικής ηδονής του. Δυστυχώς, το ανατριχιαστικό αυτό γεγονός δεν είναι το πρώτο που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες ενός αποτρόπαιου και εγκληματικού γεγονότος με θύματα νεαρές Ρωσίδες, Βουλγάρες, Ρουμάνες.

Φτωχά κορίτσια που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη μιζέρια που βίωναν στις χώρες τους, αναζητούν ένα νέο κόσμο στη χώρα μας. Πιστεύουν ότι βρήκαν ένα παράδεισο που θα τις ανεβάσει ψηλά ... Όμως, γρήγορα τα όνειρα γίνονται θρύψαλα, θα πούμε απλά πως είναι πράγματι τα στοιχεία γύρω από την πορνεία συγκλονιστικά.



ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η εκμετάλλευση γυναικών και η εκπόρνευσή τους στην Κύπρο είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός που κάθε τόσο ο διεθνής τύπος ασχολείται με την Κύπρο, αποκαλώντας την «κέντρο προαγωγής της πορνείας».

Λέγεται ακόμα πως και καφετέριες και καφενεία έχουν μετατραπεί σε χώρους εκπόρνευσης αυτών των γυναικών.

Κάποιοι στην Κύπρο έγιναν και γίνονται εκατομμυριούχοι με τα χρήματα της πορνείας, ενώ οι εκδιδόμενες βιώνουν απάνθρωπες συνθήκες και εμπειρίες. Τα διαμερίσματά τους μετατρέπονται από τους μαστροπούς τους σε κολαστήρια, δέχονται βιασμούς, εξευτελίζονται και γίνονται θύματα της απληστίας των εκμεταλλευτών τους.

Στην Κύπρο λειτουργούν, 76 καμπαρέ και 31 μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, που εργοδοτούν 987 καλλιτέχνιδες. Λειτουργούν ακόμα 860 μπαρ, στα οποία κατά μέσο όρο εργάζονται δύο κοπέλες. Συνολικά εργάζονται 1720 νέες γυναίκες σε μπαρ και άλλες 987 σε καμπαρέ, σύνολο 2707. Είναι γνωστό πως τόσο οι γυναίκες που εργάζονται σε καμπαρέ όσο και εκείνες που εργάζονται σε μπαρ πολλές φορές αναγκάζονται να εκδίδονται έναντι αμοιβής.

Αν τα γράφω αυτά είναι γιατί πραγματικά τα στοιχεία και τα γεγονότα είναι συγκλονιστικά. Πόσες και πόσες τέτοιες ιστορίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Να θυμίσω την περίπτωση της «ροζ κρουαζιέρας» όπου κάποιοι πορτοφολάδες έκαναν μια πρωτότυπη βραδιά bachelor κρουαζιέρα, με τη συνοδεία καλλίγραμμων κοριτσιών. Είναι ακόμα οι ροζ ιστορίες της Λεμεσού και οι ροζ βίζες που απασχόλησαν για πολύ καιρό τη Δικαιοσύνη. Κοντά σε αυτές δεκάδες άλλες στις οποίες κάποιοι επαΐοντες κλείνουν τα μάτια και κάποιοι άλλοι, όπως αποδεικνύεται ψηλώνουν τα χέρια. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν υποδειχτεί να έχουν συμμετοχή και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομικής Δύναμης, αλλά «ο παλικαράς ο νόμος» φαίνεται αδύναμος να επιβληθεί...

Να θυμίσω ακόμα την περίπτωση της πανέμορφης Μολδαβής που είχε διακριθεί και σε διαγωνισμό ομορφιάς στη χώρα της και η οποία βρέθηκε κλειδωμένη σε διαμέρισμα της Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ότι ασυδοσούσαν στο κορμί της κάποιοι πορτοφολάδες...

Οι ιστορίες πανομοιότυπες. Όμορφες κοπέλες κυρίως από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που άφησαν τη δυστυχία των χωρών τους, με την προοπτική μιας καλύτερης ζωής, άρχισαν να κατακλύζουν τη χώρα μας στη δεκαετία του '90. Κάποιες τα πρώτα χρόνια δεν ήξεραν τι τους περίμενε. Τώρα, οι πιο πολλές γνωρίζουν περίπου τι θα συναντήσουν. Έρχονται να εργαστούν για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να μαζέψουν κάποια χρήματα που θα τους προσφέρουν μια καλύτερη ζωή όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Οι συνθήκες, όμως και οι εμπειρίες που βιώνουν αυτές οι γυναίκες, είναι απάνθρωπες. Τα διαμερίσματα τους μετατρέπονται από τους μαστροπούς τους σε κολαστήρια, βιάζονται, εξευτελίζονται και καθίστανται τα θύματα του ανηλεούς αγώνα των «εργοδοτών» τους για κέρδος.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ

Τα όσα έχει ζήσει στη Λεμεσό στα χέρια του παρανοϊκού Κύπριου, η Ρωσίδα αποτελούν ένα μέρος της αλυσίδας μιας σειράς τέτοιων εγκλημάτων που έγιναν και δυστυχώς συνεχίζονται να γίνονται στον τόπο μας. Όλοι μας λίγο-πολύ γνωρίζουμε για μία ή και περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις.

Και εάν σήμερα σύρω αυτές τις γραμμές, είναι γιατί διαπιστώνω με απογοήτευση ότι το θέμα της πορνείας συνεχίζει ακάθεκτο λαμβάνοντας μάλιστα και νέες διαστάσεις...

Ζευγάρια χωρίζουν, οικογένειες διαλύονται και η κυπριακή κοινωνία βιώνει μεγάλη σήψη, που δύσκολα θα ανακάμψει εάν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια στις αιτίες που την προκαλούν. Δίπλα στην πορνεία εκκολάπτεται το έγκλημα, τα ναρκωτικά, ο τζόγος και ένα σωρό άλλα σαθρά και καταστροφικά «αγαθά» που οδηγούν κυρίως τους νέους μας στην καταστροφή και στην αποχαύνωση.

Για μια ακόμη φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: «Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη να κάνουν ένα βήμα μπροστά»

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Τι να κάνουμε anoixtoparathyro.gr 19 Απριλίου 2024 Ήρθε η ώρα η Αριστερά και η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ...