Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2010

ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

ΕΛΕΝΗ ΧΟΝΤΟΛΙΔΟΥ

Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από γονείς πόντιους πρόσφυγες το 1957.
Αποφοίτησε από το Στ΄ Γυμνάσιο Θηλέων και σπούδασε Φιλολογία και Παιδαγωγική στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο και στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής.
Πρώτη εργαζόμενη, «νονά» και εταίρος έως σήμερα της αστικής εταιρείας για την προστασία και διαχείριση της Φύσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».
Συμμετείχε με υπεύθυνη θέση σε εθνικά ερευνητικά προγράμματα (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων).
Πρόεδρος του συλλόγου και μέλος Δ.Σ. της Πνευματικής Κίνησης Νέων 40 Εκκλησιών (1976-1979), ταμίας και γραμματέας του συλλόγου του Ενιαίου Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Δ.Π.) Φιλοσοφικής (1981-1984), διαχειρίστρια της λίστας της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών Α.Π.Θ. & ΠΑ.ΜΑΚ. Θεσσαλονίκης.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον χώρο του Κοινωνικού Εργαστηρίου Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ένωσης Πεζών και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Πάνθηρες των Δρόμων (Streetpanthers http://www.streetpanthers.gr/).
Στο χώρο της αριστεράς από τα φοιτητικά της χρόνια, από το 1979 πολιτικά «ανεξίθρησκη» αλλά όχι και απολιτική, ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις και ερασιτέχνις της πολιτικής, διαρκώς παρούσα το κατά δύναμιν σε ευρύτερα πολιτικά, κοινωνικά και τοπικά ζητήματα, στρατευμένη στην Πρωτοβουλία από το 2006 με στόχο την αλλαγή στα πράγματα του Δήμου προς μία κατεύθυνση αντιεθνικιστική, αντικληρικαλιστική και κοσμοπολίτικη, με αναπτυξιακή κατεύθυνση και ανοιχτή πολιτιστική πολιτική.
Διαμερισματική σύμβουλος στο Α΄ Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Πρωτοβουλία από το 2007, συνδιοργανώτρια του Thessaloniki Urban Festival 2010.


Aγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Aυτές οι δημοτικές εκλογές έχουν τον χαρακτήρα του κρίσιμου και του επείγοντος. Κρίσιμου, γιατί οι οικονομικές συνθήκες μάς θέτουν μπροστά σε ανάγκες πρωτόγνωρες, και επείγοντος, γιατί η πόλη δεν αντέχει να χειροτερέψει περισσότερο. Έχει μεγάλη σημασία ποιος θα διοικήσει τη Θεσσαλονίκη. Τα χρόνια προβλήματα (πράσινο, δημόσιος χώρος, σκουπίδια, κακοδιοίκηση, εθνικισμός και κακογουστιά) έχουν φέρει την πόλη στο μη περαιτέρω. Για μας της Πρωτοβουλίας είναι πραγματικά η ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ποτέ στην ιστορία της πόλης μία ανεξάρτητη δημοτική κίνηση δεν άντεξε για δεύτερη φορά να διεκδικήσει τον Δήμο. Είμαι περήφανη που είμαι κομμάτι αυτής της παράταξης, είμαι περήφανη που αντέξαμε. Δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε πάντα ευχάριστο. Δεν θα ισχυριστώ ότι δεν «κάναμε κοιλιά» ή δεν κάναμε λάθη. Αλλά είμαστε εδώ και ζητούμε την ψήφο σας, διευρυμένοι, η Πρωτοβουλία plus. Εάν πιστεύετε ότι η πόλη αξίζει μια άλλη πορεία, ψηφίστε μας, διαλέξτε τους καλύτερους από εμάς στον Δήμο και στα Διαμερίσματα (Κοινότητες πλέον)[1]. Στείλτε στον Δήμο τους καλύτερους.      

Εάν η ψήφος στην Πρωτοβουλία δεν είναι η πρώτη σας προτίμηση, σέβομαι απολύτως την επιλογή σας. Μην υποτιμάτε, όμως, τη δυνατότητα να απαλλάξουμε μαζί τη Θεσσαλονίκη από τη συντήρηση και την κακοδιοίκηση τη δεύτερη Κυριακή. Σημασία δεν έχει μόνο να ψηφίσουμε τα κατάλληλα πρόσωπα (σταυρός την πρώτη Κυριακή) αλλά να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη να «αναπνεύσει».

          Αν όχι, την πρώτη Κυριακή, ας συναντηθούμε στις κάλπες τη δεύτερη. Ας μην παραδώσουμε την πόλη στον Γκιουλέκα και την παρέα του.

          Εάν συμφωνείτε με την υποψηφιότητά μου, παρακαλώ πολύ, διακινήστε το μήνυμα αυτό σε φίλους και γνωστούς σας που ψηφίζουν στη Θεσσαλονίκη,  στο Α΄ διαμέρισμα.   
          Περάστε από το εκλογικό μας κέντρο (Κομνηνών και Τσιμισκή). Είμαι πολύ περήφανη για το μήνυμα που απευθύνουν στην πόλη: ένας συνδυασμός καλογουστιάς και οικολογικής ευαισθησίας, με τον Γιάννη Μπουτάρη πρώτο ποδηλάτη ενός κοινού ποδήλατου και με το παράδειγμα της πράσινης στέγης. Είναι ένας πολύ ευχάριστος και κατάλληλος χώρος για να έρχεται κανείς με τον Η/Υ του (είμαστε wi-fi). Μπορείτε να καθίσετε με φίλους, να δείτε τα φυλλάδια των υποψηφίων μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να μας μεταφέρετε το κλίμα στην πόλη και να μας γνωστοποιήσετε τα προβλήματα που έχετε καταγράψει.
Εάν δεν παίρνετε πληροφορίες από την Πρωτοβουλία ηλεκτρονικά και επιθυμείτε να το κάνετε, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2310 540 402 ή στείλτε μήνυμα στο mail: protovoulia@netone.gr Μπορείτε να μας βοηθήσετε είτε ως εθελοντής και εθελόντρια, είτε ως εκλογικός αντιπρόσωπος.
         
          Λίγα λόγια για το φυλλάδιο: το δημιουργικό στήσιμο ήταν φιλική προσφορά του Αυξέντη Αφουξενίδη, από το δημιουργικό γραφείο «Γραφές», η εκτύπωση σε εντελώς φιλική τιμή –σχεδόν προσφορά– του Τυπογραφείου Παναγιώτη & Γιάννη Μουγκού (2310 237677), παλιών φίλων. Οι φωτογραφίες είναι όλες δικές μου (παρακολούθηση βήμα-βήμα της πορείας της Πρωτοβουλίας, από την προεκλογική περίοδο του 2006 μέχρι σήμερα), πλην αυτής του εξωφύλλου, που είναι του φίλου και υποψήφιου της Πρωτοβουλίας στις περασμένες εκλογές, Γιάννη Βαλτή, δημιουργού των απολαυστικών «Μακάρι Μπουτάρη» http://www.protagon.gr/default.aspx?tabid=863&videoid=2299
Όπως λέμε, δηλαδή: “with a little help from my friends”. Γιατί όλο αυτό ήταν η αποθέωση του πώς μία παρέα κατάφερε επί τέσσερα χρόνια να κρατήσει μία δημοτική κίνηση με συστηματική παρουσία στον Δήμο των συμβούλων μας Παναγιώτη Αβραμόπουλου και Αντρέα Κουράκη, και ημών των υπολοίπων από δίπλα: των διαμερισματικών και των άλλων, που έτρεξαν και έστησαν εκδηλώσεις, μάζεψαν χρήματα «για να κρατηθεί το μαγαζί ανοικτό», για να πείσουμε τους άλλους ότι είμαστε εδώ, ότι αξίζουμε να μας υποστηρίξουν. Των πολιτικών μου φίλων, λοιπόν, η τρίτη σελίδα του φυλλαδίου, τιμή για όσα κάναμε μαζί (με εμένα να τα φωτογραφίζω, να μείνουν, να τα θυμόμαστε, να μπορούμε να τα δείξουμε…). Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λοιπόν, η έξωθεν υποστήριξη και πράγματι, “its now or never”.          

διαβάστε για το μνημόνιο κείμενο του Γιώργου Αγγελόπουλου: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=572134
κείμενό μου στο Konteiner της Ελευθεροτυπίας για τον Γιάννη Μπουτάρη: http://taskorpia.blogspot.com/2010/10/blog-post_04.html
η υποψηφιότητά μου αναλυτικά: http://taskorpia.blogspot.com/2010/10/blog-post_03.html




[1] Το ψηφοδέλτιο έχει τρία μέρη:

ü       ένα για τους Δημοτικούς Συμβούλους του Διαμερίσματός σας όπου βάζουμε μέχρι τρεις σταυρούς (πλην της Τριανδρίας, όπου βάζουμε έναν σταυρό)

ü       ένα με τους Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων Διαμερισμάτων όπου βάζουμε έναν σταυρό, λ.χ. ο ψηφοφόρος του Α΄ Διαμερίσματος μπορεί να σταυρώσει τρεις του Α΄ και έναν Δημοτικό Σύμβουλο από όποιο άλλο Διαμέρισμα (Β, Γ, Δ, Ε ή Τριανδρίας)

ü       ένα για τους υποψήφιους Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας στην οποία ανήκουμε (Α, Β, Γ, Δ, Ε, Τριανδρίας), όπου βάζουμε μέχρι 2 σταυρούς.

Συνολικά το έγκυρο ψηφοδέλτιο (πλην Τριανδρίας) θα έχει 6 σταυρούς. Εάν έχει παραπάνω, χάνονται οι σταυροί αλλά το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο για την παράταξη. Όταν τυπωθούν τα ψηφοδέλτια, θα έχουμε παραδείγματα μπροστά μας από κάθε διαμέρισμα να εξηγούμε καλύτερα.


_____________________________Ελένη Χοντολίδου
Υποψήφια κοινοτική σύμβουλος
στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα
Δήμου Θεσσαλονίκης
Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη
τηλέφωνo συνδυασμού: 2310 540 402

www.protovoulia2010.gr
e mail: protovoulia@netone.gr
http://www.facebook.com/protovoulia


προσωπική διεύθυνση:
Μητροπόλεως 100
546 21 Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 254 191
mail: hodol@edlit.auth.gr
www.taskorpia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...