Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

ΕΝΑΣ "ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ" ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ...

Πανοζάχος, Λεούδης, Βόσδου: τρία εκλεκτά μέλη της λεγόμενης
"ομάδας των βιομηχάνων". Όλοι τους εξόφλησαν τους αγώνες τους
υπέρ του κόμματος με θέσεις σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας.
Ο Πανοζάχος είναι ο κινητήριος ιδρυτικός άξονας του "Ορθολογισμού".

«Ορθολογισμός»: ο «γαλάζιος» εθνικός λογιστής


[Ένα αποκαλυπτικότατο ρεπορτάζ του Τάκη Κανελλόπουλου στη σημερινή "Θεσσαλονίκη", για τα έργα και τις ημέρες μιας ευρύτατης "γαλαζοπαρέας" που διαχειρίζεται κατ΄αποκλειστικότητα και σε πολλές περιπτώσεις παρανόμως (αφού αποκλείστηκαν λογιστές Α΄Τάξης δημόσιοι υπάλληλοι των Δήμων) τα λογιστικά δεκάδων κρατικών φορέων και οργανισμών.]

Περί τους 100 κρατικούς πελάτες απέκτησε η λογιστική εταιρεία «Ορθολογισμός»κατά την περίοδο νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης - Τα στελέχη της , όλοι φίλοι αγαπημένοι από την εποχή που έδιναν «μάχες» με την ΔΑΠ στα πανεπιστήμια , στηρίχτηκαν στους εκλεκτούς Δαπίτες που αποτέλεσαν την «ομάδα των βιομηχάνων» και τοποθετήθηκαν επί «αξιοκρατικής» Νέας Δημοκρατίας σε διάφορες ανώτατες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, ο ορθολογικός διαγωνισμός στα νοσοκομεία»
Τι κοινό μπορεί , λοιπόν, να συνδέει καμιά σαρανταριά δήμους, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας με πρώτο και καλύτερο το δήμο Θεσσαλονίκης, δεκάδες δημοτικές επιχειρήσεις, καμιά 35αριά νοσοκομεία ακόμη και της Πελοποννήσου, ισχυρές εισηγμένες κρατικές επιχειρήσει και πάει λέγοντας;
Όλοι αυτοί, περισσότεροι των 100 οργανισμοί του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν εμπιστευτεί τη διαχείριση των λογιστικών τους στην περίφημη εταιρεία «Ορθολογισμός -Οικονομικές και Αναπτυξιακές Εφαρμογές ΕΠΕ». Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς, ο ετήσιος τζίρος του... εθνικού λογιστή ανέρχεται σε κάμποσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Tις περισσότερες από τις δουλειές, κυρίως εκείνες που αφορούν τα νοσοκομεία και τις κρατικές ΔΕΚΟ, τις πήρε η εν λόγω εταιρεία κατά την περίοδο της «γαλάζιας» διακυβέρνησης. Μάλιστα αρκετοί κρατικοί αξιωματούχοι λίγους μήνες πριν από τη διαφαινόμενη εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, φρόντισαν να εξασφαλίσουν τον «Ορθολογισμό», υποδεικνύοντας στους υφισταμένους τους να υπογράψουν πολυετή συμβόλαια με τη συγκεκριμένη εταιρεία, πολλά από τα οποία λήγουν ακόμη και μετά το 2011.

Σημειωτέον ότι οι εκθέσεις του «Ορθολογισμού» για τα οικονομικά πεπραγμένα του Δήμου Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια των μεγάλων απατών και καταχρήσεων από τα ταμεία του Δήμου δεν διαπίστωσαν τίποτε... το μεμπτό. Όταν τα διάφορα τρωκτικά τύπου Σαξώνη έκαναν πάρτι στα ταμεία του Δήμου και κάτω από τη μύτη του Παπαγεωργόπουλου, ο «Ορθολογισμός» πιστοποιούσε ότι όλα έβαινα καλώς και ουδέν το μεμπτόν υπήρχε στα οικονομικά του, ούτε μαύρες τρύπες στην απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών ούτε κλοπές εισφορών στα δημοτικά γυμναστήρια ούτε υπεξαίρεση 23.000 ευρώ από το Διευθυντή υπεύθυνο της Σχολικής Επιτροπής του 17ου Γυμνασίου και του 17ου Λυκείου για να τα παίξει στο Καζίνο, για να περιοριστούμε σε τρεις καραμπινάτες περιπτώσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...