Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


  • Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας: "Μικρές Γλώσσες/Μεγάλες Λογοτεχνίες"

    Η άνοιξη του 2010 προσφέρεται και πάλι για λογοτεχνικές αποκαλύψεις από 11 ευρωπαϊκές χώρες, στο forum "Kleine Sprachen-Große Literaturen

  • Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

    Το περιοδικό "Εντευκτήριο" διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τη δική του εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Φέτος συνεργάζεται με την Πειραματική Σκηνή της "Τέχνης". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Underground Εντευκτήριο (Δεσπεραί 9, περιοχή Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης) τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ώρα 8.30 μ.μ.

  • Εκδηλώσεις της Εταιρείας Συγγραφέων

    Η Εταιρεία Συγγραφέων, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνει την Παρασκευή 19 Μαρτίου την εκδήλωση "Ποιητικές φωνές του κόσμου - Διαδρομές στην άλλη γλώσσα" (Στοά του Βιβλίου, ώρα 7.30μ.μ.) και την Τρίτη 23 Μαρτίου Μαραθώνιο Ποίησης (Public Συντάγματος, από τις 21.00 και μετά).

  • Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010, (ώρα 10.00), στο αμφιθέατρο του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού, εκδήλωση αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο.

  • Έκθεση: "Γιάννης Ρίτσος, ο οικουμενικός ποιητής"

    Έκθεση-αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο με τίτλο "Γιάννης Ρίτσος, ο οικουμενικός ποιητής" παρουσιάζεται στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη-Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Σπάρτης. Διάρκεια Έκθεσης: 20-3-2010 έως 3-6-2010.

  • Αφιέρωμα στον Ν. Καββαδία

    Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα ποίησης και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Καββαδία, το μουσικό λογοτεχνικό σχήμα "Τολμώ" πραγματοποιεί αφιέρωμα στον ποιητή, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 (ώρα 21.00), στο 'Τσάι στη Σαχάρα' (Λαοδικείας 18, Ιλίσια).

  • Αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό

    Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θρακομακεδόνων πραγματοποιεί την Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 (ώρα 20.00), αφιέρωμα στον Άγγελο Σικελιανό (Μέρος Γ’ του ευρύτερου αφιερώματος στην Επτανησιακή Λογοτεχνία).

  • Εκδήλωση για την πολιτική ποίηση

    Το Ίδρυμα Σινόπουλου, το Ίδρυμα ποίησης "Βασίλης Στεριάδης" και ο Ιωνικός Σύνδεσμος διοργανώνουν εκδήλωση για την πολιτική ποίηση από τον Σολωμό μέχρι σήμερα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010 (7 το βράδυ), στην αίθουσα του Ιωνικού Συνδέσμου, (Λεωφόρος Ηρακλείου 251 και Τσουρουκτσόγλου 1, στη Νέα Ιωνία).

  • Εκδήλωση στη Μνήμη του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη

    Την Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010 (ώρα 20.30), στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Μνήμη του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη.

  • Bράβευση της Κικής Δημουλά

    Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, στο πρόσωπο της Κικής Δημουλά, ήταν η βράβευση της ποιήτριας και ακαδημαϊκού το περασμένο Σάββατο (14-03-2010) στο δημαρχείο του Στρασβούργου με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας.

  • Εκδήλωση στον Ιανό για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

    Παρουσίαση των πρόσφατων ποιητικών συλλογών της σειράς ΛΑΛΟΝ ΥΔΩΡ των εκδόσεων Gutenberg-Τυπωθήτω, καθώς και του περιοδικού, Poetix, το Σάββατο, 20 Μαρτίου (ώρα 12.30), στο Café του Βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...