Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


  • ΠΑΡΑΧΟΡΗΓΗΜΑ - Μελέτες για το αρχαίο θέατρο προς τιμήν του καθηγητή Γρηγόρη Μ. Σηφάκη

    Τα τριάντα τρία μελετήματα που περιλαμβάνονται στον τόμο έχουν ως κοινό θεματικό άξονα το αρχαίο θέατρο σε όλο του το εύρος: την τραγωδία, την κωμωδία, τον μίμο, αλλά και την Ποιητική του Αριστοτέλη, καθώς και την ιστορία και την αρχαιολογία του αρχαίου θεάτρου. Μέρος των μελετημάτων αναφέρεται, επίσης, στην επιβίωση και στην πρόσληψη του αρχαίου ελληνικού δράματος και θεάτρου τόσο κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους όσο και στη νεότερη εποχή. Ο τόμος είναι αφιερωμένος στον καθηγητή Γρηγόρη Μ. Σηφάκη, έναν από τους σημαντικότερους διεθνώς μελετητές του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.

  • Διεθνές Συμπόσιο: "Αρχαίο δράμα: σύγχρονες προσεγγίσεις & εκπαίδευση"

    Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς, διοργανώνει, από 26 έως 30 Μαρτίου 2010, διεθνές συμπόσιο με θέμα: "Αρχαίο δράμα: σύγχρονες προσεγγίσεις & εκπαίδευση".

  • Πρόσκληση στην παρουσίαση του τιμητικού τόμου "ΠΑΡΑΧΟΡΗΓΗΜΑ"

    Oι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση και επίδοση του τιμητικού τόμου «ΠΑΡΑΧΟΡΗΓΗΜΑ Μελετήματα για το αρχαίο θέατρο προς τιμήν του καθηγ

    ητή Γρηγόρη Μ. Σηφάκη» την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010, ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης (Λεωφόρος Αμαλίας 56, Αθήνα)

  • Δ΄ Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη: "Τεχνικές του Θουκυδίδη μεταξύ ιστορικής έρευνας και λογοτεχνικής αναπαράστασης"

    O Δήμος Αλίμου, γενέτειρα του Θουκυδίδη, διοργανώνει από τις 7 ως και τις 11 Απριλίου 2010 το Δ΄ Διεθνές Συμπόσιο για τον Θουκυδίδη, με θέμα: "Τεχνικές του Θουκυδίδη μεταξύ ιστορικής έρευνας και λογοτεχνικής αναπαράστασης". Η Τελετή Έναρξης του Συμποσίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής. Οι εργασίες του Συμποσίου θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στις 8 Απριλίου και θα συνεχιστούν στις 9 & 10 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

  • Κύκλος εκδηλώσεων Λογοτεχνίας και Μουσικής

    "...Λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας με θεματικό άξονα την παιδική ηλικία, αλλά και ευρύτερα τον μη μετρήσιμο εσωτερικό χρόνο, παρουσιάζονται μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις που ερμηνεύονται ζωντανά από σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων. Στόχος της εκδήλωσης είναι να προβληθεί η οργανική σχέση των δύο τεχνών (μουσικής και λογοτεχνίας), αλλά και να αναδειχθούν μορφές της σύγχρονης πνευματικότητας κι ευαισθησίας..."

  • Αφιέρωμα στο Νίκο Κοκάντζη

    Ο Β’ κύκλος εκδηλώσεων "Ξαναδιαβάζοντας... συγγραφείς και κείμενα του 20ου αιώνα" συνεχίζεται την Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 (ώρα 8.30 μ.μ.), στο χώρο του Πολύεδρου (Κανακάρη 147, Πάτρα) με αφιέρωμα στο Νίκο Κοκάντζη.

  • Διεθνές συνέδριο: "Les contenus disciplinaires"

    Η " Association pour des Recherches Comparatistes en Didactique (ARCD)" (Σύλλογος για τις συγκριτικές έρευνες στη διδακτική) διοργανώνει το δεύτερο διεθνές συνέδριο με θέμα "Les contenus disciplinaires". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Villeneuve d'Ascq της Γαλλίας απο τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου 2011. Yποβολή περιλήψεων μέχρι 30 Μαρτίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...