Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2010

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


[..........]
ΜΑΘΑΜΕ στο απύθμενο μπάχαλο, τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση σ' αυτή την έρημη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ ως παρθένα δεν γνωρίζει τι εστί βερύκοκο. Η Νέα Δημοκρατία ανακαλύπτει στα γεράματα τα λαϊκά αιτήματα. Ο Καραμανλής μεγάθυμος ευχαριστεί τον κύριο Siemens, αλλά τάχα μου δεν τα παίρνει. Σε αντίθεση ο Τσουκάτος τα παίρνει μεν, αλλά τα δίνει αλλού. Το ΚΚΕ ανακαλεί στη μνήμη μας τον Στάλιν, γιατί όχι και τον Μπέρια; Ο μετανιωμένος Αλαβάνος ψάχνει ρόλο για εκδίκηση, ενώ οι Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επαίρονται για το εγγύς μέλλον της επανάστασης. Και οι Χρυσαυγίτες πλέον δέρνουν απροκάλυπτα τον κόσμο, ξένους και αντιρατσιστές. Και μέσα σ' όλα έχουμε και τους Ευρωπαίους: «Δεν δουλεύετε πολύ», «χρωστάτε πολλά».

ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ πίσω. Τότε μόνο θα δούμε το σήμερα και αυτό που μας επιφυλάσσει το αύριο, τότε θα αντιληφθούμε τι μας έφερε ίσαμε εδώ. Ο έκδηλος και αστείρευτος κομματικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης που συμπυκνώνεται στην αξέχαστη πρωθυπουργική οδηγία «Τσοβόλα δώσ' τα όλα». Η ατέλειωτη έπαρση, η μοναδική αλήθεια, ο άκρατος εγωισμός, το τέλος του αλτρουισμού, ακόμη και στη συζήτηση για τα επουσιώδη και τα δευτερεύοντα. Ο εύκολος πλουτισμός, η ακατανίκητη τάση για ρεμούλα, οι προμήθειες.

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ του διαδρόμου ένα ανάλγητο κράτος που εχθρεύεται τον ορθολογισμό. Πλούσιοι πολιτικοί άνευ περιεχομένου να βυσσοδομούν εναντίον μας. Μια οπισθοδρομική Εκκλησία που αντιπαλεύει νυχθημερόν τα Φώτα, η ασύγγνωστη εμμονή των πολιτών στον δικομματισμό, η αδυναμία των μικρών να γίνουν μεγάλοι λόγω και της κενοδοξίας τους, οι παιδικές ασθένειες από τις οποίες ποτέ δεν θεραπευτήκαμε.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ συνέβαλε κυρίαρχα στην αποχαλίνωσή μας, 20 γεμάτα χρόνια ήταν αυτά.
Ας το έχει υπόψη της η συγκινητικά ήρεμη και χαριεστάτη κυρία Μπατζελή, όταν τίθεται αντιμέτωπη με τους ηλιοκαμένους αγρότες του Θεσσαλικού Κάμπου.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ:" Όλα τα σφάζω , όλα τα μαχαιρώνω"
(Ελευθεροτυπία, 27/01/2010)

kardasis@econ.soc.uoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)