Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2009

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

" Ε, Αλέκο, βγες από το δάσος! Σε λίγο κυκλοφορεί
η "Ενωτική Αριστερά", η νέα εφημερίδα
της μεγάλης Αριστεράς! Θα έχει και νέα
ποιήματα της πολυαγαπημένης μας Νάντιας!"

*********************
Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σαφή μηνύματα υπέρβασης του ΣΥΡΙΖΑ και ανασύνθεσης του χώρου της Αριστεράς, όπως και κριτική για την παρουσία που καταγράφει σήμερα το συμμαχικό σχήμα, έστειλαν οι μετέχοντες στη χτεσινή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για την ίδρυση και λειτουργία της νέας εφημερίδας «Ενωτική Αριστερά».

Την εφημερίδα συνεκδίδουν η ΚΟΕ και η ΚΕΔΑ, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε μία διαδικασία κοινού βηματισμού, ώστε να λειτουργήσουν σαν «κομμουνιστική συνιστώσα του σχήματος». Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στη συντακτική επιτροπή της εν λόγω εφημερίδας μετέχει η Νάντια Βαλαβάνη, στενή φίλη του Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος χρησιμοποίησε το βήμα της παρουσίασης της ποιητικής της συλλογής για τις τελευταίες δημόσιεςπαρεμβάσεις του.

«Η εφημερίδα δεν απευθύνεται στο μικρό χωριό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ολόκληρη την Αριστερά», υποστήριξε ο Νίκος Γαλάνης της ΚΟΕ. Ενώ ο Ρούντι Ρινάλντι, της ίδιας συνιστώσας, είπε ότι η εφημερίδα μπορεί να συμβάλει στο να ανοίξουν δρόμοι και διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς.
«Κατακομμένος»

Ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεωνάς, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον οποίο θέλουμε να συνεχίσουμε να δρούμε δεν είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις που χρειάζονται», ενώ άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν το λόγο υποστήριξαν ότι πολύς κόσμος της Αριστεράς νιώθει σήμερα «κατακομμένος» από αυτό που εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος του Αλέξη Τσίπρα.

Αλλα στελέχη υποστήριξαν ότι είναι αναγκαία η έκδοση της εφημερίδας, γιατί δε θεωρούν ότι τους εκφράζει η «Αυγή», το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΝ. Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης ήταν η τέταρτη κατά σειρά ύστερα από αυτές της Αθήνας, της Πάτρας και των Ιωαννίνων, ενώ αμέσως μετά τις γιορτές θα ακολουθήσουν ανάλογες συγκεντρώσεις, με θέμα πάντα την έκδοση της εφημερίδας των ΚΕΔΑ - ΚΟΕ, στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Καβάλα.

Πηγή: Αγγελιοφόρος,18/12/2009

*********************
ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1. Το μικρό και απομονωμένο χωριό του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις παρυφές του κρύβεται ο μοναχικός λύκος
ονόματι Αλέκος Αλαβάνος.
***************************

2. Μέρος της κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης
της Μεγάλης Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ...

    Οργή από την εμφάνιση Καραμανλή στη Βουλή (topontiki.gr)