Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ



Μείνε μαζί μας για το κλίμα

Δέκα ημέρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη Διάσκεψη στην Κοπεγχάγη και είμαστε πλέον στην τελική ευθεία.

Εσύ ήδη έχεις ενώσει τη φωνή σου με εμάς και εκατομμύρια άλλους πολίτες στον κόσμο που πιέζουν και απαιτούν την επίτευξη μιας φιλόδοξης, δίκαιης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας στην Κοπεγχάγη. Είμαστε ήδη 36.500 και χρειαζόμαστε για ακόμη μια φορά τη βοήθεια σου, προκειμένου να γίνουμε πολλοί περισσότεροι, στις 10 ημέρες που απομένουν. Μάζεψε υπογραφές από τους συγγενείς, τους φίλουσ f; και τους συναδέλφους σου. Διάδωσε το μήνυμα της εκστρατείας με όποιον τρόπο μπορείς για να συντονιστούμε ακόμη περισσότεροι «Μαζί για το Κλίμα».

Κι επειδή και τα παιδιά έχουν φωνή -και μάλιστα πολύ δυνατή- μην ξεχάσεις να ζητήσεις από τους μικρούς μας φίλους να γράψουν και να ζωγραφίσουν μια κάρτα προς τον Πρωθυπουργό της χώρας για τη σωστή στάση που πρέπει να κρατήσει στην Κοπεγχάγη. Μάζεψε όσες κάρτες μπορείς και στείλε τις έως τις 30 Νοεμβρίου, ώστε στη συνέχεια να τις παραδώσουμε στον κ. Παπανδρέου. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε μαζέψει πάνω από 500 πολύχρωμες κάρτες. Βοήθησέ μας στις λίγες ημέρες που απομένουν να τις πολλαπλασιάσουμε! Εμείς θα φροντίσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα των παιδιών για έναν ανθρώπινο πλανήτη, ασφαλή και υγιή, χωρίς πλημμύρες, ξηρασίες, άνοδο της στάθμης της θάλασσας και άλλες καταστροφές!


Στον δρόμο για την Κοπεγχάγη - παγκόσμιες και εθνικές εξελίξεις

Τα καλά νέα μέχρι στιγμής έρχονται από τους αδύναμους του πλανήτη. Η Κίνα ανακοίνωσε μονομερή στόχο για τη μείωση της ενεργειακής της έντασης έως το 2020, στόχο που μπορεί να ενισχύσει με την υποστήριξη των ανεπτυγμένων κρατών. Τα πιο φτωχά κράτη υποστηρίζουν μία νομικά δεσμευτική συνθήκη και φιλόδοξους στόχους μείωσης των εκπομπών για τα ανεπτυγμένα κράτη, ενώ τα ίδια ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να συμβάλουν στον βαθμό που τους αναλογεί.

Στον αντίποδα, στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Περιβάλλοντος (23/11), η ΕΕ έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, όχι όμως αρκετά για μία καλή συμφωνία. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικο ;ύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Πρόεδρος Ομπάμα όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα πάει στην Κοπεγχάγη 9 μέρες νωρίτερα (9/12) από ό, τι πρέπει (18/12), αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί στόχο μείωσης των εκπομπών έως το 2020, χαμηλότερο από τον αντίστοιχο που όριζε το Κιότο για τις ΗΠΑ έως το 2010!

Μέχρι και σήμερα όλο και περισσότεροι ηγέτες κρατών ανακοινώνουν την πρόθεσή τους να παραβρεθούν στην Κοπεγχάγη. Δυστυχώς όμως, ελάχιστοι από αυτούς προτίθενται να αναλάβουν πραγματική δράση για μία καλή συμφωνία.

Εμείς μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιζόμαστε για να αλλάξει αυτό. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθειά σου για να τα καταφέρουμε.

Για το ‘Μαζί για το Κλίμα’
Αχιλλέας και Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...