Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

ΕΝΑ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ


1. Το Φεβρουάριο του 2009 καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η υπόθεση αφορά σε μειώσεις προστίμων που είχαν επιβληθεί από...τα ελεγκτικά όργανα της Νομαρχίας σε βενζινοπώλη. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο το Νομάρχη Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και του επέβαλε την ανωτέρω ποινή.


2.Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Μάκης Ψωμιάδης και τα δύο εξαδέλφια του, Χαρίλαος και Χαρίλαος, για τα εικονικά τιμολόγια ύψους 11 εκατ. ευρώ που είχαν εκδοθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ΠΑΕ ΑΕΚ.


3.Σφίγγει ο εισαγγελικός κλοιός για τον βασικό μέτοχο του ασφαλιστικού ομίλου «Ασπίς Πρόνοια» Παύλο Ψωμιάδη, καθώς στα χέρια της Δικαιοσύνης έφθασε και ο φάκελος με την εγγυητική επιστολή που προσκομίστηκε προκειμένου να αποτραπεί το λουκέτο, αλλά η Τράπεζα της Ελλάδος την έκρινε πλαστή.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Προληπτικοί δεν είμεθα, αλλά
αν είχαμε το επίθετο των εκλεκτών
κυρίων που αναρτούμε,
δε θα διστάζαμε να φέρουμε ένα παπά
στο σπιτικό μας για κανένα ευχέλαιο,
με την ελπίδα ότι θα ξορκίζαμε
το κακό που πλήττει αμείλικτα
τους φέροντες το ιστορικό επίθετο "Ψωμιάδης".
Γιατί άμα σου βγει το όνομα,
άντε να αποδείξεις ότι η συνωνυμία σου
είναι εντελώς τυχαία και ουδεμία σχέση
έχει με το βίο και την πολιτεία των παραπάνω κυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...