Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


  • Εκδηλώσεις για τα εκατόχρονα του Παντελή Πρεβελάκη στα Χανιά

    Εκδηλώσεις με τίτλο "Κότινος στον Παντελή Πρεβελάκη" οργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, ο δήμος Χανίων και ο Φιλολογικός Σύλλογος "Ο Χρυσόστομος". Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώνεται και διημερίδα για τα εκατόχρονα του μεγάλου Κρητικού πεζογράφου και ποιητή (1909-2009), με την επιστημονική επιμέλεια της Χρύσας Δαμιανάκη. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Οκτωβρίου 2009, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου.

  • Αφιερώματα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο στην Οδησσό και το Βουκουρέστι

    Αφιερώματα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο για την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό και το Βουκουρέστι (Οκτώβριος- Νοέμβριος 2009).

  • Εκδηλώσεις "Ποιητές στην Οθόνη"

    Το Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης και ο Ιωνικός Σύνδεσμος διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με θέμα Ποιητές στην Οθόνη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα προβάλλονται ταινίες με Έλληνες ποιητές και οι δημιουργοί τους θα συζητούν γι' αυτές με τους θεατές. Οι προβολές και η συζήτηση θα γίνονται στην αίθουσα "Στράτος Μελεμενής" του Ιωνικού Συνδέσμου (Τσουρουκτσόγλου 1 & Λεωφ. Ηρακλείου 251, Νέα Ιωνία) και ώρα 8.00 μ.μ.

  • Ημερίδα: "Μήτσος Αλεξανδρόπουλος (1924-2008) Πεζογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής"

    Οι εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα" τιμώντας τη μνήμη του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου, διοργανώνουν ημερίδα για το έργο και την προσφορά του. Η ημερίδα "Μήτσος Αλεξανδρόπουλος (1924-2008) Πεζογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 (7.30 μ.μ.) στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη.

  • Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

    Ο Ροταριανός Όμιλος "Άνοιξη-Σεμέλη" διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 (ώρα 20.00), στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ινδιανάπολης (πρώην Ίδρυμα Γουλανδρή-Χορν) (Πλατεία των Αέρηδων, επί της οδού Μάρκου Αυρηλίου 1, Πλάκα).

  • Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (Βαρκελώνη)

    Ένα πολύπλευρο αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή που οργανώνεται από τους: Associaci

  • Έκθεση-αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο (Σέρρες)

    Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO με υποστηρικτές τη Δ/ση Πρωτ//θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών και το Πειραματικό Δημοτικό σχολείο "Κωνσταντίνος Καραμανλής" παρουσιάζουν την κινητή έκθεση-αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο που παραχώρησε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην Αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου "Κωνσταντίνος Καραμανλής" στις Σέρρες.

  • Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλάει για τον εαυτό του και το έργο του

    Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος μιλάει για τον εαυτό του και το έργο του, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009 (ώρα 20:15), στην αίθουσα εκδηλώσεων της "Θυμέλης" (Ανδρούτσου 138-140, Πειραιάς).

  • 1η διοργάνωση του Athens Poetry Slam

    Η πρώτη διοργάνωση του Athens Poetry Slam παίρνει σάρκα και οστά με τη συνεργασία του (.poema..) και των εντύπων Book Press, (δε)κατα, Index και Poetix. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Barbara's Food Company (οδός Μπενάκη & Μεταξά), στο Caf

  • Παρουσίαση βιβλίου

    Το ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του Αλέξη Ζήρα "Η ποίηση της αφής. Δοκίμιο ερμηνείας της ποιητικής του Ανέστη Ευαγγέλου" στο 'Underground Εντευκτήριο' (Δεσπεραί 9, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 283.223), την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009, ώρα 8.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

  • Παρουσίαση βιβλίου

    Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πολύεδρο (Κανακάρη 147, Πάτρα, τηλ. 2610.277342) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη "Το πάθος χιλιάδες φορές", την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009, ώρα 8:30 μμ.

  • 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή: "Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση"

    Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικονωνιών στην Εκπαίδευση διοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή "Οι Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου 2010.

  • Συνέδριο για την Ελληνική Γλώσσα στη Λατινική Αμερική

    Η καταγραφή και η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα δεδομένων της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Λατινική Αμερική θα τεθούν στο επίκεντρο του συνεδρίου, που διοργανώνεται από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου στο Μοντεβιδέο, της Ουρουγουάης.

  • 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

    Tο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ), οργανώνουν την 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2010 στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, στο Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αγάπη (2012): η καλύτερη ταινία του πολυβραβευμένου Μίκαελ Χάνεκε με δύο "τεράστιους" ηθοποιούς

    Το Αγάπη είναι αισθηματικό δράμα γαλλικής παραγωγής του 2012 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Μίχαελ Χάνεκε   Σκηνοθεσία: Μίχαελ Χάνεκε(1...