Πέμπτη, Φεβρουαρίου 26, 2009

ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ


ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Με την εξασφάλιση της συναίνεσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στον διάλογο και με την υπόσχεση στους καθηγητές δευτεροβάθμιας για απαντήσεις σε καίρια αιτήματα -πλην των οικονομικών- συνεχίστηκε, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία (25.02.2009), ο κύκλος των επαφών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς φορείς, χωρίς ωστόσο να δίνεται κάποια ένδειξη για την ημερομηνία έναρξής του. Για μία ακόμη φορά, ο κ. Σπηλιωτόπουλος παρέπεμψε το θέμα στον κ. Μπαμπινιώτη.

Για το «ναι» των ιδιωτικών χρειάστηκε η διαβεβαίωση πως οι όποιες εργασιακές αλλαγές δεν θα αιφνιδιάσουν, ενώ σε ό,τι αφορά το διάλογο με την ΟΛΜΕ, η επίκληση της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας ήταν αρκετή για τη συρρίκνωση της ατζέντας στα υπόλοιπα ζητήματα, στα οποία κατά τ' άλλα δόθηκαν διαβεβαιώσεις για «συγκεκριμένες απαντήσεις». «Δεν μπορεί να αλλάξει η εισοδηματική πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, που ανέλαβε να δει τους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, συμπληρώνοντας μάλιστα πως «και οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τα 176 ευρώ δεν αφορούν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ αλλά του υπουργείου Οικονομικών». Η επόμενη συνάντηση προγραμματίστηκε για τις 15 Μαρτίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της έναρξης του διαλόγου, απέφυγε να απαντήσει αν θα γίνει την τρέχουσα ή την επόμενη εβδομάδα -όπως ρωτήθηκε- λέγοντας πως «περιμένω από τον κ. Μπαμπινιώτη να μας πει τι χρόνους θέλει για να οργανωθεί όσο το δυνατόν πιο καλά ο διάλογος».

e-paideia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ : Nicholas Egon: εξαιρετικός ζωγράφος και φιιλέλληνας

  ΕΚΘΕΣΗ   Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ Nicholas Egon. Ένα προσωπικό πορτρέτο της Ελλάδας 08 Μαρ...