Παρασκευή, Φεβρουαρίου 20, 2009

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ


ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

'Συγγνώμη που κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Συγγνώμη που υποκαθιστούμε το κράτος, χωρίς να το θέλουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε από τον εισαγγελέα ανηλίκων (είναι ένας για όλη την Ελλάδα) 860 αιτήσεις να περιθάλψουμε παιδιά που στα σπίτια τους κακοποιούνται και αδυνατούμε, λόγω έλλειψης χώρων και πόρων. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους καρεκλοκένταυρους κρατικούς λειτουργούς, που δεν τους κλονίζει κανείς από τις θέσεις τους. Οι υπουργοί έρχονται και παρέχονται. Οι πολιτικοί το ίδιο. Αυτοί παραμένουν εκεί'.

Την έκκληση έκανε την Τρίτη σε ακρόαση, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κων. Γιαννόπουλος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρός της γιατρός-βουλευτής Παν. Μελάς και τα μέλη της συγκεκριμένης Επιτροπής της Βουλής, όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία (18/2/2009). Στην ίδια ακρόαση είχαν προσκληθεί να τοποθετηθούν -ενώπιον 51 βουλευτών που θα παρακολουθούσαν τις εργασίες της- και άλλες δύο ΜΚΟ: η «Κιβωτός του Κόσμου», που ίδρυσε πριν από 10 χρόνια (1998) ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, και η «ActionAid», που διευθύνει ο κ. Γεράσιμος Κουβαράς και άρχισε να δραστηριοποιείται στη χώρα μας επίσης το 1998.

«Δεν έχουμε βοήθεια από 'πουθενά'. Το κράτος είναι αδιάφορο. Το ίδιο και οι άλλοι φορείς (σ.σ. δεν έκανε καμία αναφορά για την Εκκλησία). Μας βοηθούν 150 εθελοντές. Συχνά βάζουμε από τους μισθούς μας, για τα λειτουργικά έξοδα της ΜΚΟ. Περιθάλπουμε 200 παιδιά (150 Ελληνόπουλα και 50 από 12 άλλες χώρες του πλανήτη). Ηταν παιδιά του δρόμου, που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο. Αν δεν τα μαζεύαμε εμείς, αυτή τη στιγμή θα είχαν συγκροτήσει συμμορίες. Τα παιδιά αυτά ποτέ δεν είχαν ελεγχθεί υγειονομικά ούτε είχαν ποτέ εμβολιαστεί. Αν δεν ελέγχονταν από τους ανθρώπους της 'Κιβωτού' σήμερα μπορεί να ήταν φορείς επιδημικών ασθενειών.»

Η 'Κιβωτός' σήμερα στηρίζει και περιθάλπει υγειονομικά 40 άγαμες και κακοποιημένες γυναίκες μαζί με τα παιδιά τους. Σιτίζει 1.200 άτομα οικονομικούς μετανάστες που φτάνουν μέχρι την πόρτα της 'Κιβωτού' για ένα πιάτο φαΐ και ένα ζευγάρι παπούτσια. Εχουμε έλλειψη χώρων. Αν και μας χορηγήθηκε ένας χώρος 2.000 τ.μ., απαιτείται διαμόρφωση για να γίνει λειτουργικός», τόνισε.

Βουλευτές της Πάτρας, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, κατήγγειλαν ότι τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών στο λιμάνι -είναι απροσδιορίστου ηλικίας- όχι μόνο αποτελούν αντικείμενο πορνείας-σεξουαλικής εκμετάλλευσης από τους γονείς και προστάτες τους, αλλά «προσφέρονται για εμπόριο οργάνων»!

Τέλος, στην τρίωρη διαδικασία έγινε μεγάλη συζήτηση για τον ρόλο των ΜΚΟ και τον τρόπο επιχορήγησής τους. Σφοδρή κριτική για τις ΜΚΟ άσκησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ και ζήτησαν το θέμα των επιχορηγήσεων των ΜΚΟ να έρθει στην ολομέλεια.

Τα πυρά όλων των βουλευτών, μηδέ εξαιρουμένων εκείνων της Ν.Δ., εστιάστηκαν στο ανύπαρκτο και ανυπόστατο κράτος πρόνοιας.
e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...