Παρασκευή, Νοεμβρίου 07, 2008

Νέα - Ειδήσεις-Νέα - Ειδήσεις-Νέα


Νέα - Ειδήσεις-Νέα - Ειδήσεις-Νέα - Ειδήσεις-Νέα - Ειδήσεις-
  • Επιμορφωτική συνάντηση: "Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων"

    Το περιοδικό Νέα Παιδεία και οι εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο: "Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδακτική της Ιστορίας, των Αρχαίων Ελληνικών και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008, ώρα 19.00 στο βιβλιοπωλείο (Ακαδημίας 65).

  • 30ή Συνάντηση Εργασίας του Τομέα Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

    Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 2 και 3 Μαΐου του 2009 την 30ή Συνάντηση Εργασίας, η οποία είναι αφιερωμένη στον Μ. Τριανταφυλλίδη με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από τον θάνατό του. Αντικείμενο της συνάντησης είναι τρεις θεματικές περιοχές που σχετίζονται με το έργο του: ιστορία της ελληνικής γλώσσας, ελληνική γλώσσα και εκπαίδευση, σύγχρονες γλωσσολογικές θεωρίες και νέα ελληνική.

  • 10ο Συνέδριο Χαρτογραφίας & Έκθεση Χαρτών στα Ιωάννινα

    Η Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρεία Ελλάδας [ΧΕΕΕ] σας προσκαλεί στις Εργασίες του 10ου Συνεδρίου Χαρτογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα από 12 έως 14 Νοεμβρίου 2008 με θέμα: "Η Χαρτογραφία της Ηπειρωτικής Περιφέρειας [ όρια - φραγμοί - άξονες - πρότυπα - ποιότητα ]", καθώς και στα εγκαίνια της Έκθεσης Χαρτών : "Ρήγας Βελεστινλής - Άνθιμος Γαζής : Δύο μικρές ιστορίες ενός μεγάλου χαρτογραφικού έργου", που θα γίνουν στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008, στις 19:30.

    Για περισσότερες πληροφορίες στο http://xeee.web.auth.gr

  • Ομήρου Ιλιάς σε μετάφραση Δ.Ν. Μαρωνίτη στο Μουσείο Μπενάκη

    Κύκλος ελεύθερων αναγνώσεων των επτά ραψωδιών (Α'-Η') από την ομηρική "Ιλιάδα", σε μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη, κάθε Τετάρτη από 29/10/2008 έως 03/12/2008.

    Για περισσότερες πληροφορίες:
    http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=203000001&sid=670


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακόμα και καθηγητές πανεπιστημίων συλλαμβάνονται στις ΗΠΑ όταν καταγγέλλουν τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

  Η Μαργαρίτα Συγγενιώτη έγραψε στο προφίλ της στο Facebook το παρακάτω σχόλιο , το οποίο ευχαρίστως προσυπογράφουμε και αναρτούμε:   «Η Νόε...