Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2008

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ






Προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας για τον εκτοπισμό Ελλήνων και Αρμενίων




Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας επισκέφτηκε
το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη
στις 28 Οκτωβρίου


Αγκυρα Σε «παρανόηση» αποδίδει ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Βετζντί Γκιονούλ την ερμηνεία για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με την αναγκαιότητα της εκδίωξης εκατομμυρίων Ελλήνων και Αρμενίων μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ώστε να σχηματιστεί το σύγχρονο κράτος της Τουρκίας.
Μιλώντας τη Δευτέρα σε εκδήλωση με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, ο Τούρκος υπουργός αναρωτήθηκε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu: «Θα ήταν η Τουρκία ένα έθνος-κράτος αν οι Έλληνες είχαν παραμείνει στις περιοχές του Αιγαίου και οι Αρμένιοι σε διάφορες περιοχές της χώρας;».

Ο κ.Γκιονούλ συνέχισε λέγοντας: «Δεν γνωρίζω ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσω για να εξηγήσω τη σημασία αυτής της ανταλλαγής των πληθυσμών, αλλά αν δείτε την παλιά ισορροπία των πληθυσμών, η σημασία της [ενν. ανταλλαγής] θα φανεί πολύ καθαρά». »
Ακόμη και σήμερα, και με βάση τη μάχη που δίνουμε στη Νοτιοανατολική Τουρκία, δεν μπορούμε να αρνηθούμε τη συμβολή αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους θύματα εξαιτίας της οικοδό
μησης του έθνους και ιδιαίτερα, τη συμβολή αυτών που θεωρούν τον εαυτό τους θύματα του εκτοπισμού».
Ακόμη, ο κ.Γκιονούλ δήλωσε ότι «ήταν καθοριστική η διαπίστωση ότι έχει ολοκληρώσει την ιστορική του πορεία το σύστημα των εθνοτήτων στο οποίο στηριζόταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία» και πρόσθεσε ότι «τα δύο βασικά στοιχεία στην ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ήταν η οικοδόμηση του έθνους και η οικονομία».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι πριν την ίδρυση του τουρκικού κράτους η Αγκυρα αποτελούνταν από μουσουλμάνους, εβραίους, Αρμένιους και Έλληνες.[...]
In.gr


*******

"Από παιδάκι και τρελό μαθαίνεις την αλήθεια
και από στόμα Τούρκου υπουργού την ωμή αλήθεια!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...