Τρίτη, Νοεμβρίου 11, 2008

Συμφωνική με βατραχοπέδιλα


Συμφωνική με βατραχοπέδιλα

Παίζουν με τσατσάρες στο βιολί, Χατζιδάκι, καθώς χτενίζονται. Και αντικαθιστούν, μεταξύ άλλων, τα δοξάρια τους με κρεμάστρες. Ακροβατούν πάνω σε καρέκλες και χορεύουν καν-καν. Φοράνε φράκο με βατραχοπέδιλα, των οποίων ο ήχος στο πάτωμα γίνεται μέρος της μουσικής τους. Παρ' όλα αυτά, παραμένει μαγευτική. Οι Le Quatuor, το θεότρελο κουαρτέτο εγχόρδων κλασικής μουσικής -και ταυτόχρονα κωμικός «θίασος»- από τη Γαλλία, ήρθαν στην Αθήνα και εμφανίζονται στο Θέατρο Μπάντμιντον από απόψε μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Οι Le Quatuor είναι ο Ζαν Κλοντ Καμόρ και ο Λορέν Βερκάμπρ στο βιολί, ο Πιερ Γκανέμ στο άλτο και ο Ζαν Ιβ Λακόμπ στο βιολοντσέλο. Η τελευταία τους παράσταση, «Corps a Cordes», έκανε περιοδεία σε όλη τη Γαλλία, ανέβηκε στο Theatre de Paris το 2006 και, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε, επέστρεψε για 100 επιπλέον εμφανίσεις. Εχουν συνεργαστεί με τον Μορίς Μπεζάρ στις χορογραφίες τους και ο σκηνοθέτης τους, Αλέν Σακς ,έχει τιμηθεί με το βραβείο Moliere στην κατηγορία του Καλύτερου Μουσικού Θεάματος για τους Quatuor, το 1994, το 1998 και το 2003. Μίμοι, ακροβάτες, χορευτές, τραγουδιστές, αλλά πριν και πάνω απ' όλα μουσικοί αξιώσεων, οι Le Quatuor παίζουν από απόψε στο Badminton Οι τέσσερις βιρτουόζοι από τη Γαλλία έχουν καταφέρει τα τελευταία 20 χρόνια να ανακατέψουν τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής με τη θεατρική τέχνη σε ένα αυθεντικό, πρωτότυπο μίγμα, δημιουργώντας μια δική τους «σχολή», στην οποία αναδεικνύουν τις ικανότητές τους όχι μόνον ως μουσικοί, αλλά και ως τραγουδιστές, μίμοι, ακροβάτες και χορευτές. Στην παράσταση που παρουσιάζουν, βέβαια, η μουσική έχει την τιμητική της. Οι γρήγορες εναλλαγές των μουσικών ειδών είναι μνημειώδεις. Το πλούσιο μουσικό τους παρελθόν τούς επιτρέπει να αλιεύουν χαρακτηριστικές μελωδίες από το παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο και να τις «ανακατεύουν» με αξιοζήλευτη μαεστρία. Ετσι, παίζουν από Μπαχ, Χέντελ και Βιβάλντι μέχρι τσιγγάνικες και ιρλανδέζικες παραδοσιακές μελωδίες, κάντρι και Φρανκ Σινάτρα, τζαζ και Χατζιδάκι! Το πραγματικά αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι στο πέρασμά τους από τον Βιβάλντι στο χέβι μέταλ και από τον Μπαχ στους Μπιτλς, οι τέσσερις μουσικοί καταφέρνουν να καλύψουν με τα βιολιά τους τον ήχο μιας συμφωνικής ορχήστρας.

**Θέατρο Μπάντμιντον, Αλσος Στρατού, Γουδή. Εισιτήρια στα: Virgin Megastores, Public, Θέατρο Μπάντμιντον, www.ticketnet.gr, 210-8840600.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/11/2008


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...