Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2008

Μαθήματα της Αρχαιολογικής Εταιρείας


Ελλάδα
Μαθήματα της Αρχαιολογικής Εταιρείας

Η αρχαιολογία της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Αττικής με τα μεγάλα της κέντρα του Μαραθώνα, της Βραυρώνας, του Αμφιαράου, του Ραμνούντα, της Ελευσίνας, το Σούνιο, το ιερό των Αιγυπτίων θεών στην Μπρεξίζα του Μαραθώνα, τον Πειραιά και την Αίγινα είναι τα θέματα των φετινών μαθημάτων της Αρχαιολογικής Εταιρείας, αναφέρει η Καθημερινή (28.10.2008).

Θα διδάξουν καθηγητές του Πανεπιστημίου, έφοροι των Αρχαιοτήτων και αρχαιολόγοι ανασκαφείς που θα παρουσιάσουν τα μνημεία αλλά και τα καινούργια ευρήματα και τις νέες απόψεις. Ανάμεσά τους οι: Βασίλης Αραβαντινός, Margherita Bonanno, Αλέξανδρος Μαζαράκης - Αινιάν, Stephan Schmid, Ευάγγελος Νικολόπουλος, Στυλιανός Κατάκης, Hans Goette, Μαρία Παντελίδου Γκόφα, Βασίλειος Πετράκος, Ιφιγένεια Δεκουλάκου, Ευγενία Βικέλα, Καλλιόπη Παπαγγελή, Klaus-Valtin von Eickstedt και Ελένη Walter Καρύδη. Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν και διαλέξεις της Κικής Δημουλά, του Σπύρου Ευαγγελάτου και του Μιχάλη Κοσμόπουλου.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 09.00-13.00 στα γραφεία της Αρχαιολογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίου 22, 5ος όροφος.

e-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Επιστροφή στην Άνοιξη με κακό καιρό: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή και Σάββατο

      emy.gr Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) https://www.boatfishing.gr/wp-content/uploads/2018/09/ektakto-deltio-thyellodon-an...