Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

Βρετανοί ειδικοί... αναδόμησαν το πρόσωπο του Μπαχ


ΑΠΕ
Το παλιό και το νέο πρόσωπο του Μπαχ


Βρετανοί ειδικοί... αναδόμησαν το πρόσωπο του Μπαχ


Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Νταντί, στη Σκοτία, κατάφεραν να αναδομήσουν το πρόσωπο του Γερμανού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, 250 χρόνια μετά το θάνατό του

Οι επιστήμονες έφτιαξαν το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα μπρούτζινο καλούπι του κρανίου του και έγγραφα της εποχής κατά την οποία έζησε ο Μπαχ (1685-1750). Πιστεύεται ότι έχει σωθεί μόνο ένα πορτρέτο του μεγάλου συνθέτη.

Το πρόσωπο θα εκτεθεί στο μουσείο Μπάχαους, στο Άιζεναχ, τη γενέτειρα του Μπαχ, στην ανατολική Γερμανία, τον επόμενο μήνα.

Η Δρ. Κάρολιν Γουίλκινσον, του Κέντρου Ιατροδικαστικής και Ιατρικής Τέχνης, εξήγησε ότι οι επιστήμονες εξέτασαν με λέιζερ το κρανίο του Μπαχ ώστε να καταφέρουν να αναδομήσουν τους μύες και το δέρμα. «Εξετάζοντας τη δομή των οστών μπορούμε να καθορίσουμε τη μορφή του προσώπου και να δώσουμε μια ακριβή εικόνα του», είπε.

Η ομάδα χρησιμοποίησε επίσης ένα πορτρέτο του Μπαχ και έγγραφα της εποχής που περιέγραφαν πώς τα βλέφαρά του πρήζονταν εξαιτίας των οφθαλμολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Πρέπει να είχε περισσότερες ρυτίδες της ηλικίας, στα μάτια, στο στόμα, στα προγούλια δεν αποφεύγονται αυτές οι αλλοιώσεις. Στον πίνακα θέλει να κολακέψει ο ζωγράφος, να βγάλει κανένα μάρκο παραπάνω! Όπως φαίνεται στη φωτο δεξιά, δείχνει σαν πρόωρα ασπρισμένος, υπέρβαρος σαραντάρης, μετά από θαλασσινά μπάνια ή μετά από διακοπές για σκι

Sting είπε...

Έτσι που τον βλέπω τσιτωμένο και ροδαλό σαν καραβίδα, υποψιάζομαι ότι βγήκε από το εργαστήριο του Δόκτορα ...Φουστανούζε.
Μία φίλη επίσης είπε ότι ο Ιωάννης-Σεβαστιανός δεν θα πρέπει από δω και μπρος να λέγεται Μπαχ, αλλά... Μπότοξ! :))))

Walk around Art Basel Hong Kong 2024!Περιδιάβαση στην Art Basel Hong Kong

Η έκθεση Art Basel Hong Kong διαθέτει κορυφαίες γκαλερί από την Ασία και όχι μόνο.  Παρέχει μια εις βάθος επισκόπηση της εκπληκτικής ποικιλο...