Κυριακή, Φεβρουαρίου 17, 2008

"Συμπονετικός" καπιταλισμός

"Συμπονετικός" καπιταλισμός

του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη,
εκπαιδευτικού – συνδικαλιστή

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του πρωθυπουργού να «χρυσώσει το χάπι» των αντιασφαλιστικών μέτρων που, παρά τη γενική κατακραυγή, ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση. Στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή «έπεσαν οι μάσκες» του «Νέου Κοινωνικού Κράτους» που υποσχέθηκε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα. Το υπό ίδρυση «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» θα διαπνέεται από την αγοραία λογική του «συμπονετικού καπιταλισμού» και όχι του Κράτους Πρόνοιας.
Επισείοντας το φόβητρο της κατάρρευσης του Ασφαλιστικού Συστήματος ο πρωθυπουργός – χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Ν.Δ.– ουσιαστικά εξάγγειλε την απαλλοτρίωση των πόρων, των αποθεματικών, της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων μέσω της «ενοποίησής» τους. Έτσι, βάφτισαν τη συγχώνευση «υγιών» και μη Ταμείων, επειδή αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του Κράτους απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση και να επιστρέψουν τα κλεμμένα αποθεματικά τους. Αποτελεί όντως παγκόσμια πρωτοτυπία αλλά και πολιτική αγυρτεία η ίδρυση «Ταμείου Επιστημόνων» με την κλοπή των εισφορών των εργαζομένων. Στην περίπτωση π.χ. των δημοσιογράφων δεν καταβάλλεται – πέρα από το «Αγγελιόσημο» που βαρύνει τους διαφημιζόμενους - ούτε δεκάρα εργοδοτική εισφορά!
Αποτελεί στάχτη στα μάτια της νέας γενιάς – που έχει παραδοθεί στο έλεος της «σύμπραξης» κράτους-ιδιωτικής πρωτοβουλίας – ο ψευδεπίγραφος «Ασφαλιστικός Λογαριασμός Αλληλεγγύης Γενεών», που την πατρότητά του διεκδίκησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, «ευχαριστώντας» μάλιστα τον πρωθυπουργό για την «υιοθέτηση της πρότασης του κόμματός του»! Το χειρότερο, αποτελεί απόπειρα να εξαγοραστεί η συναίνεση-συνενοχή των ήδη εργαζόμενων στην εκποίηση των υποδομών της χώρας, όπως είναι τα λιμάνια, αφού το 10% των εσόδων του λογαριασμού θα προέρχεται από τις αποκρατικοποιήσεις!
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν αποτελούν απλώς «μερεμέτια» - σύμφωνα με τον γαλαντόμο χαρακτηρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αλλά καρατόμηση του ήδη αναιμικού συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Ούτε αντιμετωπίζονται με εκκλήσεις για διάλογο και συναίνεση προς μια κυβέρνηση «ψευδομένων» και «ρατσιστών απέναντι στη νεολαία» (Αλ. Αλαβάνος). Η κοινωνική αντίδραση απέναντι στην «κυβέρνηση του 30%» πρέπει να κλιμακωθεί μετά τις απεργιακές εκρήξεις στις 12 Δεκέμβρη και στις 13 Φλεβάρη. Γιατί, «όποιος δεν μοιράζεται τους αγώνες θα μοιραστεί τις ήττες»!



"Τέρμα τα αστεία, φίλε: Το Ταμείο Κοινωνικής
Αλληλεγγύης είναι γεγονός! Σε λίγο θα
τρώμε με χρυσά κουτάλια!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...