Πέμπτη, Νοεμβρίου 22, 2007

Ο ΘΡΑΣΥΣ ΟΥΤΙΔΑΝΟΣ

Για την Κορώνεια η νέα επίθεση του Ψωμιάδη
κατά του ΣΥΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά
Δ. Παπαδημούλης. Ο ευρωβουλευτής  του ΣΥΝ δέχτηκε επίθεση από τον Π.  Ψωμιάδη, μετά τις πρωτοβουλίες που πήρε στο πλαίσιο  της Ε.Ε. για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας. Η Ευρώπη χρεώνει σοβαρές καθυστερήσεις στη  Νομαρχία Θεσσαλονίκης




Δ. Παπαδημούλης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ δέχτηκε επίθεση από τον Π. Ψωμιάδη, μετά τις πρωτοβουλίες που πήρε στο πλαίσιο της Ε.Ε. για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας. Η Ευρώπη χρεώνει σοβαρές καθυστερήσεις στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ μεταξύ του Συνασπισμού και του νομάρχη Θεσσαλονίκης για τη λίμνη Κορώνεια πυροδότησε επιστολή του Παναγιώτη Ψωμιάδη προς τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία χαρακτηρίζει ατόπημα τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο τελευταίος για το συγκεκριμένο θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης, οχυρωμένος πίσω από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέκου Αλαβάνου στην νομαρχία, συστήνει στον ευρωβουλευτή είτε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΝ για την πορεία των έργων διάσωσης της Κορώνειας είτε να επισκεφθεί τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για να πληροφορηθεί τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.
Είναι ενδεικτικό πως ο νομάρχης απορρίπτει όλες τις αιτιάσεις περί καθυστερήσεων στις παρεμβάσεις της νομαρχίας αποδίδοντάς τες στις χρονοβόρες διαδικασίες που επιβάλλουν η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία. «Η αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ενωμένα όπως ανέφερε κατά την επίσκεψή του και ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας», αναφέρει στην επιστολή του ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Πρέπει λοιπόν να σκύψουμε όλοι με σεβασμό στο πρόβλημα και να αποφεύγουμε τις κορόνες και τα πολιτικά πυροτεχνήματα που δημιουργούν μόνο εντυπώσεις».
Λίγο αργότερα ο κ. Παπαδημούλης δήλωνε με νόημα πως «σκοπεύω να συνεχίσω τέτοια ατοπήματα» καθώς ο έλεγχος των πράξεων και παραλείψεων των Αρχών και η αποτελεσματική και διαφανής αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας είναι χρέος μου ως Έλληνα ευρωβουλευτή.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου κ. Χούμπνερ στον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, υπεύθυνη για τη μηδενική απορρόφηση της χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας, ύψους 26,9 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, είναι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΝΕΑ , 21/11/2007

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Μετά από την εμπεριστατωμένη απάντηση που έδωσε
ο Μέγας Νομάρχης Θεσσαλονίκης ,
Κορωνείας και Βόλβης,
εξοχότατος κύριος Πανίκας Ψωμιάδης,
ο Γεροντάκος επείσθη πλήρως ότι
για το οικολογικό έγκλημα της Κορώνειας
ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο ανθέλλην
Δημήτρης Παπαδημούλης.
Διότι πώς σου κατέβηκε , κύριε,
η ιδέα να κάνεις ερώτηση στην Επίτροπο
επί των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων,
για να εισπράξεις την προσβλητική απάντηση
για τη Νομαρχία μας ότι αυτή είναι η
αποκλειστικά υπεύθυνη για τη μη απορρόφηση
του κονδυλίου που προοριζόταν
για τη σωτηρία της λίμνης, όταν γνωρίζεις
ότι έτσι διασύρεις τη Νομαρχία μας,
η οποία δίνει ανένδοτο αγώνα για τη σωτηρία
της Μακεδονίας ξακουστής του Αλεξάνδρου η χώρα
από τους ξένους επίβουλους εχθρούς της;

Δεν καταλαβαίνεις, βρε κουτεντέ, ότι σώζοντας
τη Μακεδονία, ο Νομάρχης μας θα είναι απερίσπαστος
να σώσει και την Κορώνεια;
Αλλά σε ποιον τα λέω; Εσύ είσαι τόσο Συνασπισμένος,
που δεν μπορείς να χωρίσεις δυο γαϊδουριών άχυρα.
Με τον Πανίκα , το μέγα μάγο, πήγες να τα βάλεις;
Ξύπνα, νέπε, ξύπνα, πριν σε μεταμορφώσει
σε αργυρομπεκάτσα και σε παραδώσει στους κυνηγούς
της επαρχίας Λαγκαδά διά τα περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: