Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2007

Τ α άσπρα και τα μαύρα πρόβατα


Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα του λαϊκιστή δεξιού ηγέτη Κρίστοφ Μπλόχερ αναδείχτηκε την Κυριακή νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Ελβετία λαμβάνοντας σχεδόν το 29% των ψήφων. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα παρέμεινε στη δεύτερη θέση με απώλειες, ενώ οι οικολόγοι ενισχύθηκαν. Η Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου (UDC), εθνικιστικό και ξενοφοβικό κόμμα που επικέντρωσε την προεκλογική εκστρατεία του στη σύνδεση των μεταναστών με την αύξηση της εγκληματικότητας, κέρδισε δύο μονάδες σε σχέση με το ποσοστό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2003, όταν είχε αναδειχθεί πρώτο κόμμα της Ελβετίας. Σύμφωνα με εκτίμηση του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου, το UDC έλαβε το 28,8% των ψήφων και 61 έδρες (+6) στο εθνικό Συμβούλιο, την κάτω βουλή, που έχει συνολικά 200 βουλευτές. «Είναι το καλύτερο ποσοστό κόμματος από το 1919» δήλωσε ο αντιπρόεδρός του UDC Υβάν Πέριν στο δίκτυο TSR1, ολοκληρώνοντας μια εκστρατεία στην οποία κυριάρχησε ασυνήθιστη επιθετικότητα, αντιευρωπαϊκή ρητορική και κατηγορίες σε βάρος του κόμματος για ρατσισμό, που οδήγησαν έως και σε ταραχές στους δρόμους της Βέρνης. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα μένει δεύτερο κόμμα της χώρας αλλά καταγράφει μείωση στο ποσοστό λαμβάνοντας το 19,1% των ψήφων, δηλαδή τέσσερις μονάδες λιγότερες σε σχέση με το 2003 και με απώλειες εννέα εδρών. Τα δύο κόμματα των οικολόγων κέρδισαν τέσσερις μονάδες, λαμβάνοντας συνολικά το 11,3% των ψήφων. Τα κόμματα της κεντροδεξιάς παγίωσαν τη θέση τους, με τους χριστιανοδημοκράτες να λαμβάνουν το 14,6% των ψήφων έναντι 14,4% το 2003, ενώ οι ριζοσπάστες απέσπασαν 15,9% έναντι 17,3% που είχαν το 2003.
In.gr


H τρίγλωση αφίσα που βλέπετε στην οθόνη σας ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στην Ελβετία.
Κυκλοφόρησε από το Schweizerischen Volkspartei και είναι προφανές ότι στόχευσε
με επιτυχία στα ξενοφοβικά ένστικτα ενός , έτσι και αλλιώς,
βαθύτατα συντηρητικού λαού.
Εκείνο που ενόχλησε ιδιαίτερα ήταν η χρωματική αντίθεση

ανάμεσα στα "καλά" πρόβατα
και στο "κακό" , το οποίο ξωπετιέται κλωτσηδόν από την Ελβετική επικράτεια.
Η αφίσα καταγγέλθηκε ως άκρως
ρατσιστική, καθότι σαφώς υπονοεί πως η ρίζα της εγκληματικότητας στη χώρα αυτή
βρίσκεται στους έγχρωμους μετανάστες.
Το πρόβλημα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού
αρχίζει πλέον και παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις
πανευρωπαϊκά . Έτσι εξηγείται η άνοδος
των ακροδεξιών κομμάτων αλλά και η προϊούσα
αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των μεταναστών,
αδιακρίτως αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι.
Ας θυμηθούμε τι έγινε πριν από τρεις βδομάδες
στο Βερολίνο με τον άγριο ξυλοδαρμό Ελλήνων από Γερμανούς
νεοναζί αλλά και στον Ρέντη με την "εισβολή" ακροδεξιών
τραμπούκων στα καταλύματα φιλήσυχων Πακιστανών , που
δουλεύουν και ζουν στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καναδή ακτιβίστρια προς Μητσοτάκη: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος»

  Με μια ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης βρέθηκε αντιμέτωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα...