Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2007


sos
ΑΠΟ TΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠ) προειδοποιεί πως η πρωτοφανής έκθεση σε τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία παράγονται από τη χρήση του Ίντερνετ, των κινητών τηλεφώνων και τις κεραίες τους μπορεί να προκαλέσει κρίση στη δημόσια υγεία, αναφέρουν Τα Νέα (17.09.2007).
Η κρίση αυτή θα μπορούσε να συγκριθεί με τα μεγάλα προβλήματα υγείας που προκάλεσε η χρήση του αμίαντου, το κάπνισμα και ο μόλυβδος στη βενζίνη.
Η ΕΥΠ ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης στην ακτινοβολία.

Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας ακολουθεί δύο επιστημονικές εκθέσεις, οι οποίες κατέληξαν πρόσφατα στα εξής συμπεράσματα: πρώτον πως τα όρια ασφάλειας που έχουν εγκριθεί για την ακτινοβολία είναι πάρα πολύ επιεική (την έκθεση συνέταξε η διεθνής επιστημονική ομάδα ΒioΙnitiative Working Group) και δεύτερον πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης καρκίνων από τη χρήση κινητών τηλεφώνων.
«Θα ήταν συνετό να ληφθούν μέτρα για να μειωθεί η έκθεση στην ακτινοβολία ειδικά των ευπαθών πληθυσμικών ομάδων, όπως είναι τα παιδιά», επισήμανε η καθηγήτρια Ζακλίν Μακ Γκλέιντ, εκτελεστική διευθύντρια της ΕΥΠ.
Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας εντείνει τις πιέσεις στις αρμόδιες αρχές δημόσιας Υγείας και τις κυβερνήσεις να λάβουν προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις νέες τεχνολογίες.
Η γερμανική κυβέρνηση συμβουλεύει ήδη τους πολίτες της να χρησιμοποιούν καλωδιακές συνδέσεις Ίντερνετ και τη σταθερή τηλεφωνία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν το φαινόμενο «η εξάπλωση νέων πηγών έχει αυξήσει με πρωτοφανή τρόπο τα επίπεδα των τεχνητών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που καλύπτουν πλέον όλες τις κατοικημένες περιοχές της Γης, εκτός των απομονωμένων».
E-paideia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ATZENTA : Aύριο Σάββατο 30 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη

  Τι θα γίνει στο Περιπατητικό Συνέδριο του Αναγνώστη ...