Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

Ένα άκρως ενδιαφέρον συνέδριο!

1ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής: Δημοκρατία, Εκπαίδευση και Πολιτισμός
Βόλος, 5-6 Οκτωβρίου 2007

αρχική

πρόγραμμα

επιτροπές

εγγραφή

διαμονή

βιογραφικά

επικοινωνία

Tο 1ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Παιδαγωγικής, με θέμα "Δημοκρατία, Εκπαίδευση και Πολιτισμός", θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (αμφιθέατρο Κορδάτου) από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2007.

Πρόκειται για συνέδριο διεθνούς εμβέλειας και σημαντικότητας, αφού αφορά στην προώθηση της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μέσω μιας ριζοσπαστικής, εναλλακτικής και προοδευτικής παιδαγωγικής στην εκπαίδευση. Το συνέδριο αφορά κυρίως την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, καθώς και τους φοιτητές. Λόγω της σημαντικότητας του θέματος αναμένεται μεγάλο ενδιαφέρον και προσέλευση από το ευρύ κοινό, στο οποίο είναι ανοικτό.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι παρακάτω: Noαm Chomsky, Nita Freire, Peter Trifonas, Donaldo Macedo, Henry Giroux, Peter McLaren. Susan Searls- Giroux, Παναγιώτα Γούναρη, Ανδρέας Καζαμίας, Μαίρη Μπόση, Αθανάσιο Γκότοβος, Βασίλης Κουλαϊδής, Γιώργος Πασιάς, Μαρία Νικολακάκη.

Οι διεθνείς ομιλητές του συνεδρίου είναι διάσημοι διανοούμενοι του κόσμου, που είναι πρωτοπόροι και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εκπαιδευτικής θεωρίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Οι περισσότεροι έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αποτελεί γεγονός ο ερχομός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

«Όλβιος όστις ιστορίας έσχε μάθησιν»(Ευριπίδης) : «Ο Χίτλερ και οι Απόστολοι του Κακού» /Ντοκιμαντέρ (2016)

Αντικειμενικό πορτρέτο, βασισμένο σε έγχρωμα αρχεία, του Αδόλφου Χίτλερ και των ανδρών γύρω του, που ήταν οι  υπεύθυνοι για την επιτυχία του...